slimme_alternatieven
Beeld: Getty

Lusten jij of je kind geen vlees of wil je eens wat anders dan gewone melk? Dan hebben we een paar prima alternatieven voor je. Stuk voor stuk gezond en nog lekker ook.

1. Vlees

Of je nou wel of geen vegetariër bent, het kan nooit kwaad om wat minder vlees te eten. Niet alleen van jezelf: het is ook nog eens beter voor het milieu. Wat je ervoor in de plaats neemt? Vis is een optie, eieren ook, maar je kunt ook kiezen voor linzen, bruine bonen of kikkererwten. De meeste peulvruchten zijn reuze voedzaam en daarmee prima vleesvervangers. Wat heet: schep 70 gram op je bord en je hoeft geen biefstuk meer te bakken. O, en smaakt bovendien verrukkelijk.

 

2. Friet

Eerlijk is eerlijk: niets lekkerder dan bak friet met flinke dot mayo op z’n tijd. Maar als je zoekt naar een gezond alternatief, is de zoete aardappel je vriend. Zit vol met vitamines, vezels en mineralen en het grootste pluspunt: je kunt er dus friet van maken. Kwestie van de zoete aardappel in reepjes snijden en in een schaal leggen, besprenkelen met olijfolie en peper en 40 minuten in de oven zetten op 180 graden. Geloof ons: je wilt niks anders meer.

 

3. Pannenkoeken

Je kunt natuurlijk naar een van deze pannenkoekenrestaurants gaan, maar zelf bakken is veel leuker. Helemaal omdat je eindeloos kunt variëren met ingrediënten. Wat dacht je van een bananenpannenkoek met honing en vers fruit? Je hebt er – echt waar – slechts 1 banaan en 1 ei voor nodig. Plus wat honing en aarbeiden, bessen of frambozen, natuurlijk. Even mengen, bakken en klaar is kees. Supermakkelijk. Meel heb je dus niet nodig en van dat geklooi met pannenkoekenmeel heb je ook geen last meer.

 

4. Melk

In Nederland zijn we opgegroeid met koemelk, maar andere alternatieven worden steeds populairder. Wat dacht je bijvoorbeeld van geitenmelk? De eiwitten in geitenmelk worden relatief gemakkelijk door het lichaam afgebroken, waardoor voedingsstoffen goed kunnen worden opgenomen én het lekker licht verteerbaar is. Handig: Voor baby’s en peuters is er ook opvolg- en peutermelk op basis van geitenmelk verkrijgbaar. De lichte verteerbaarheid komt dan goed van pas, omdat het verteringstelsel van je kind de eerste jaren volop in ontwikkeling is.

 

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >