In samenwerking met Kek Mama

3x zó breng je na de vakantie weer structuur aan bij je kinderen

27.08.2019 12:59
agenda

De vakantie is voorbij en het ‘normale’ leven begint weer. Voor je kinderen kan het best lastig zijn om weer in het oude ritme te komen, maar met deze tips gaat dat wel lukken.

1. Haal de familie-planner weer tevoorschijn

Waarschijnlijk duik jij direct weer in jouw eigen overzichtelijke agenda. Kinderen hebben na de vakantie, in een andere klas of sportteam, niet meteen het overzicht qua activiteiten. Kortom: onrust. Maak hun agenda letterlijk zichtbaar. Schaf die papieren familieplanner aan of knutsel er samen één en laat zo de kinderen de planning per dag duidelijk zien. Hang het dagelijkse schema op een zichtbare plek op. Begrijpelijke taal is fijn: werk met kleur en stickers.

 

2. Ruim op

Rommelig was ook wel eens lekker, maar nu weer het roer om. Niet de leukste klus na de vakantie, maar echt: een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Ook voor je kind. Zo is er ruimte voor rust, aandacht en concentratie voor de nieuwe klas, het huiswerk, voordat de clubjes en alle drukke activiteiten beginnen. Betrek je kind er ook bij: leerzaam, gezellig en het is nog sneller opgeruimd ook.

 

3. Laat de kinderen routines leren

Alles gaat makkelijker als er een bepaalde routine in zit. Het nieuwe programma Zin in Zappelin op NPO Zappelin helpt om structuur in je dag te krijgen. Allerlei handelingen komen aan bod bij presentatrice Fenna en knuffel Zappie; van het ontbijten en tandenpoetsen in de ochtend tot het voorlezen voor het slapen. Het geeft je kind, naast kijkplezier, in no time een handige routine. Komt de rust er voor jou ook weer in.

 

Zin in Zappelin is er elke werkdag tussen 07:00 uur en 08:00 uur op NPO Zappelin, of kijk Zin in Zappelin hier.