Zo vaak moet je je bh eigenlijk wassen

15.04.2021 07:11
verliefd op de juf van kind verboden terrein Beeld: Getty Images

Wekenlang met dezelfde bh rondlopen zonder hem ook maar één keer te wassen: veel vrouwen maken zich er stiekem schuldig aan. Maar hoe vaak moet je je bh nou eigenlijk écht wassen?

Het lijkt vaak ook overbodig om ‘m in de was te gooien. Vooral als je niet veel zweet, snappen we heel goed dat je die wasbeurt wat vaker skipt. Je bh is toch nog schoon, niemand die ‘m ziet. Oh, en je bh gaat zo ook nog eens veel langer mee als je hem minder wast. Toch? Fout! Er kunnen haken en ogen zitten aan het niet genoeg wassen van je bh.

Zo vaak moet je je bh écht wassen

Het maximale aantal keer dat je je bh kunt dragen voor je hem in de was gooit? Vier keer. En de reden hiervoor is dat de elastische vezels uitrekken als ze warm worden door je lichaamswarmte. Het wassen van je bh zorgt ervoor dat ze vezels zich weer goed kunnen herstellen. Heb je flink gezweet? Dan is het ’t beste om je bh gelijk in de was te gooien, zodat het zweet niet langer kan inwerken op het materiaal. Wissel je bh’s ook af, zodat je bh kan herstellen na een draagbeurt en de schouderbandjes en omtrek niet onnodig wijder worden. Zo haal je het maximale uit je geliefde bh.