In samenwerking met Kek Mama

Weggooien is zonde: 4x hoe je spullen zélf repareert

20.10.2019 10:44
spullen zelf repareren

Repareren is goed voor de portemonnee, het milieu en voor een heerlijk trots gevoel. Want hoe leuk is het om zelf de babyfoon weer aan de praat te krijgen of je gescheurde lievelingsspijkerbroek weer nieuw leven in te blazen? Begin eens met deze handige tips.

1. Hulptroepen

Het maakt niet uit of je het vergeten bent- of nooit hebt geleerd: ook jij kunt repareren. Er is altijd wel een buurvrouw of vriendin die goed is met naald en draad of juist iemand die van technische klusjes houdt, van wie je wat kunt leren. Repareerhet.nl  helpt je om in een paar stappen een kapot voorwerp te herstellen. Of, Google dat kapotte speelgoed eens met een reparatievraag voor een oplossing.

 

2. Lenen

Heb je niet het gereedschap en de onderdelen om het te repareren? Kijk eens op Peerby. Je kunt hier heel makkelijk gereedschap lenen of huren, bij jou in de buurt. Gewoon, van de buren.

 

3. Op naar het café

Bij het lokale Repair Café repareer je gezellig samen kapotte spullen, krijg je direct deskundig advies, doe je heerlijke inspiratie op, terwijl je ook nog buurtbewoners ontmoet. Knuffels kun je repareren bij Repair Café Kids. Hier leren kinderen hun eigen speelgoed repareren.

 

4. Kluscursus voor vrouwen

Verschillende doe-het-zelf winkels organiseren geregeld avonden waar je, gezellig met vrouwen onder elkaar, op verschillende niveaus het klussen onder de knie kunt krijgen. Makkelijk als je geen kaas hebt gegeten van boren, schilderen of schroeven, maar dit wel graag wilt kunnen. Maar ook als je al een pro bent en wat wilt specialiseren.

 

Direct een nieuwe kopen als iets stuk is is echt niet nodig. Wekelijks worden in Nederland 10,9 miljoen kilo elektrische apparaten en textiel afgedankt. En nog veel meer spullen, die na een kleine reparatie vaak nog prima mee kunnen. Ook jij kunt repareren. Vind alles om zelf aan de slag te gaan op: repareerhet.nl of deel het op #waardeerhetrepareerhet