In samenwerking met Kek Mama

ONTROERENDE VIDEO: Dit willen kinderen het liefst met hun ouders doen

18.04.2019 12:04
hasbro ontroerende video kinderen liefste doen met ouders

Hoezo willen kinderen uren tv-kijken? Liever willen ze spelen met hun ouders. In deze ontroerende video zie je waarom.

Tijd maken om te spelen, deze moeders doen dat zo:

‘De krant lees ik wel na negen uur’

“Als de kinderen uit school of uit de opvang komen, is het bij ons vaak meteen spitsuur. Er moet van alles en tijd om te spelen heb ik niet. Maar na het eten, als de jongste in bed ligt, zet ik mijn telefoon uit. Het maakt echt niet uit wie er belt, of hulp nodig heeft, of in de penarie zit: ik neem echt niet op. Dan ga ik met mijn oudste lekker kwartetten en grapjes maken en vliegtuigje spelen tot hij in zijn broek piest van het lachen. Tijd om de krant of een blog te lezen, heb ik na negen uur dan wel weer. En de afwasmachine kan ook echt wel wachten.”
 

‘De was hoeft niet in één keer’

“Ik word er zelf heel rustig van als ik op zaterdagochtend alle was in één keer kan fixen en het huis kan opruimen, maar tegen de tijd dat ik klaar ben, is de dag alweer een heel eind gevorderd en zijn de kinderen chagrijnig omdat ze amper aandacht hebben gehad. Daarom probeer ik nu om op zaterdagochtend de huishoud-radar uit te zetten en in plaats daarvan bijvoorbeeld fantasiespelletjes te spelen met mijn jongste, iets waar hij dol op is. Dan gaan we ijs eten in Australië en met de trein naar opa in Engeland. De was loopt niet weg, en het hoeft ook niet allemaal in één keer klaar te zijn.”
 

‘Dat uur haal ik ’s avonds wel in’

“Ik kan er slecht tegen als dingen niet af zijn, dan houd ik de hele tijd een onrustig gevoel. Op woensdagochtend ga ik vaak werken tot mijn zoontje om twee uur uit school komt. Eerst stopte ik dan om vijf voor twee met werken, zodat ik allerlei andere dingen – opruimen, regeldingen, telefoontjes naar instanties, noem maar op – voor mijn gevoel meteen moest doen zodra ik hem had opgehaald. Dan was het maar af. Ondertussen stond hij te bedelen of ik alsjeblieft met hem wilde trampolinespringen. Niet fijn voor ons allebei. Tegenwoordig stop ik om één uur met werken, ga dan nog een uur van alles van mijn to do-lijst strepen en als hij uit school komt, staan we zo drie kwartier op de trampoline. Dat uur werk, dat haal ik dan ’s avonds wel weer in.”