Inspiratie nodig voor het weekend? Dít kun je allemaal doen

08.05.2020 15:52
dit weekend te doen Beeld: Shutterstock

Altijd fijn: een lijstje met weekendtips. Deze is coronaproof en er zitten leuke dingen bij voor je kind én jezelf.

Vier Moederdag

Jij staat dit weekend natuurlijk op één, want op zondag is het Moederdag. Door partner en kind word je vast verrast met een ontbijtje op bed of een mooi cadeau, maar minstens zo leuk: samen lekkere hapjes maken. Hier vind je aantal fijne recepten.

Vlieg de wereld over

De echte vakantie laat voorlopig nog even op zich wachten, maar je kunt via Google Earth alvast beginnen met de voorpret. Neem virtueel een kijkje in het land waar je (hopelijk) dit jaar naar toe gaat. In My Maps kun je een kaart aanmaken en een route vastleggen langs alle highlights. Wedden dat de voorpret minstens zo leuk is als de vakantie zelf?
 

Nog meer tips in quarantainetijd?
Volg ons op Facebook en Instagram >

 

Beluister onze podcast

Liever even relaxen? Pak er een wijntje bij en beluister de nieuwe podcast van Kek Mama. Gewoon in je tuinstoel of ’s avonds zodra de kinderen slapen. Dat laatste is ook meteen het thema van deze week: vanaf wanneer slapen kinderen eigenlijk door? En hoe functioneren moeders met gebroken nachten?

 

Bezoek de boerderij

Tot en met deze zondag organiseren twee boeren de Thuisboerderijdagen. Neem via videos een kijkje in hun koeienstal, spot vogels in het weiland en ontdek hoe de melkwagen z’n werk doet.

Daarna kun je met hulp van BN’ers zoals Epke Zonderland en Dafne Schippers allerlei leuke opdrachten en spelletjes doen, zoals een melkwagenrace. De beloning? Een foto van jezelf als Superboer. 

 

Voel je een beetje Einstein

Wat gebeurt er als je waterballon in de vriezer doet? Kun je een stukje van je vinger laten zweven en muziek maken met een lineaal? Deze en nog tientallen andere proefjes kun je gratis doen op deze site. Leuk én leerzaam.

Bron: Frankwatching