In samenwerking met Kek Mama

En nou is het klaar met die kramp

08.07.2016 09:02

Wat je misschien nog niet wist voor je kinderen kreeg: bijna alle baby’s hebben last van buikproblemen. Ze krijgen kramp, overstrekken zich dan vaak en huilen hard. Hoe komt dat? En wat kun je eraan doen? 

Kek Mama zocht het voor je uit: 

Het ene moment ligt je baby nog zoet voor zich uit te staren, het volgende moment klinkt onbedaarlijk gehuil en worden de knieën eerst opgetrokken en daarna de benen helemaal uitgestrekt. Darmkrampen zijn hartstikke vervelend. Ze horen er helaas wel bij. Want de darmen van een pasgeboren baby zijn nog niet voldoende gerijpt. Krampen kunnen ook komen als je kind te snel drinkt of te veel lucht binnenkrijgt tijdens de voeding. 

Masseren met je vingers en in de vliegtuighouding   

Sommige baby’s vinden het lekker als je met je vingertoppen zachtjes rond de navel masseert. Een andere truc die vaak goed werk, is de vliegtuighouding. Leg je baby met zijn buik over je onderarm met het hoofd bij je elleboog. Houd met je hand je kind tussen de benen vast. Zo geeft jouw pols een beetje tegendruk. Als je dan ook nog rondjes gaat lopen, wordt je kind zeker rustig. 

Föhnen maar

En anders kun je altijd nog je föhn erbij pakken: zorg dat je baby een romper of shirtje aan heeft, leg je hand op zijn buik en blaas daar op, van een afstand en op de laagste stand. Door de warmte ontspant je kind en van het eentonige geluid van de föhn worden de meeste kinderen ook rustig. 

In overleg met je huisarts kun je ook overstappen op dieetvoeding die is gemaakt voor baby’s met buikproblemen. Zo kan de huisarts adviseren ProCare Affinity te proberen. Door de samenstelling vergemakkelijkt deze voeding de spijsvertering. ProCare Affinity bevat minder lactose en gedeeltelijk gehydrolyseerde eiwitten. Huilen, spugen en gasvorming verbeteren binnen een dag. 

Borstvoeding is de ideale voeding voor baby’s 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >