In samenwerking met Kek Mama

Déze verrukkelijke herfstdrankjes maak je in een handomdraai

07.11.2020 08:00
herfstdrankjes in een handomdraai klaar

Nu we allemaal zo veel mogelijk binnen moeten blijven, kunnen we het thuis maar beter gezellig maken. Met déze lekkere herfstdrankjes heb je sowieso een topavond. 

 

Verwarmend

Kaneel is heel geschikt om thee van te trekken. Zet een kaneelstokje in een hoog glas en giet daar kokend water overheen. Je kaneelthee wordt nog lekkerder als je er een paar blaadjes verse munt aan toevoegt. Met een scheut honing maak je de thee wat zoeter.
 

Gember-sinaasappel

Een paar plakjes gember en een stukje sinaasappel, meer heb je niet nodig voor een lekker warm drankje. Hoe dunner de plakjes gember, hoe pittiger de smaak wordt. Giet er kokend water overheen, even roeren en de sinaasappel platdrukken met een lepel.
 

Virgin Scroppino

Een scroppino drink je eigenlijk tussen de gangen door om je smaak te neutraliseren, een spoom dus. Vraag je het ons, dan is een scroppino altijd een goed idee. Meng een bolletje citroensorbetijs met een flinke scheut citroensiroop. Giet dit in een feestelijk glas en vul dat aan met bruisend water en garneer met wat verse munt en een schijfje citroen.
 

Mocktails

Het is maar goed dat je van deze mocktail geen hoofdpijn krijgt, want je blijft ervan drinken. Pers een halve limoen uit en stop samen met een handje bosbessen (mag ook de bevroren variant zijn) in de blender of maal dit fijn met een staafmixer. Voeg een klein schepje suiker of honing toe om het wat zoeter te maken. Giet het mengsel in een hoog glas, met wat crushed ijs en bruiswater. Een paar muntblaadjes maken het extra feestelijk.

 

Handige kraan

Met de Quooker Cube maak je heel gemakkelijke verschillende drankjes. Je haalt alles uit 1 kraan: 100°C kokend, warm, koud, bruisend én gefilterd water. Dankzij de kindveilige bedieningsknop komt er nooit zomaar kokend water uit de kraan. De Cube is een reservoir met gekoeld en bruisend water en wordt naast het reservoir met kokend water van Quooker geplaatst.

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >