3 tips om zelf te genieten van je vakantiegeld

12.05.2023 10:21
Beeld: Getty Images

De zomer komt eraan – ook al voelt dat qua weer misschien nog niet helemaal zo – en dat betekent: vakantiegeld. Goed nieuws voor de portemonnee. Alleen wat kun je nou het beste doen met dit extra geld? Drie (spaar)tips.

1. Financiële buffer

Het kan slim zijn om het vakantiegeld opzij te zetten en daarmee je financiële buffer op te bouwen of te vergroten. Altijd fijn als er een flinke uitgave aankomt zoals de keuring van je auto, een boiler die vervangen moet worden of een make-over van de kinderkamer(s).

2. Begin met beleggen

Wie al een gezonde financiële buffer heeft, kan het vakantiegeld gebruiken om te beleggen. Afhankelijk van het risico dat je kunt – en wilt – lopen, kies je voor aandelen, obligaties, ETF’s, en/of commodities.

3. Doe iets leuks voor jezelf

Als ouder zorg je de hele tijd voor je kinderen. Dag in, dag uit. Omdat het belangrijk is om ook voor jezelf te (blijven) zorgen, kun je er ook eens voor kiezen om iets leuks te doen voor jezelf. Zoals die prachtige tas waarmee je al jaren in je hoofd rondloopt, eindelijk die stedentrip met vriendinnen of een dagje winkelen waar je een keer niet alleen maar dingen voor je kroost maar voor jezelf koopt!

Bron: Flair

Wil je nog meer mooie en herkenbare verhalen van mede-mama’s lezen? Neem nu een abonnement en ontvang Kek Mama elke maand als eerst op jouw deurmat.