Sint Maarten komt er weer aan en dan mag een mooie lampion natuurlijk niet ontbreken. Hoe je die handig zelf maakt? Nou, zo.

Op 11 november gaan in veel provincies kinderen weer enthousiast langs de deuren om te zingen voor wat lekkere snoepjes. Sint Maarten is van oudsher een volksfeest en op die donkere avond speelt de lampion natuurlijk een belangrijke rol. Een beetje lampion is mooi versierd en natuurlijk zelfgemaakt. Is trouwens helemaal niet ingewikkeld: je tovert al in een paar minuten een mooie lampion op tafel. Kijk maar naar deze filmpjes.

More content below the advertising

 

Figuren prikken

Hartstikke mooi en oersimpel, deze lampion. En je hebt alleen maar een potlood, dikke naald, papier, rubberfoam en dubbelzijdig tape nodig. Check de video om te zien hoe je deze lampion precies maakt.

 

Net kunst

Koop een paar gekleurde vellen karton en wat lijm en check de video hoe je stap voor stap te werk moet gaan. Tip: vervang het glas voor een plastic fles, dan is de lampion voor je kind minder zwaar.

 

Lees ook:
5x leuke liedjes voor Sint-Maarten >

 

Raket

lampionnen diy

Is je zoon dol op alles wat met de ruimte te maken heeft? Maak dan deze stoere raket-lampion erbij. Heel simpel: neem een lege fles frisdrank en knip de bovenkant er vanaf. Vervolgens knip je rood, geel, wit en roze karton in de juiste vorm. Plak de grote rode vlakken om de fles heen en gebruik voor het ‘kijkraam’ wit vloeipapier.

 

Sterren

lampionnen diy

Koop een vel stevig zwart karton en teken er met een potlood de maan en sterren op. Snijd deze voorzichtig uit met een stanleymesje, of gebruik een klein nagelschaartje. Buig het karton zodat er een ronde koker ontstaat en plak de randen over elkaar heen. Aan de binnenkant plak je verschillende kleuren vloeipapier, zodat het effect van een sterrenhemel ontstaat. Bij deze lampion kun je het beste een elektrisch lampje gebruiken.

 

Laat je fantasie de vrije loop

Je kunt natuurlijk nog veel meer leuke lampionnen maken op dezelfde manier als de raket en de sterrenhemel. Zolang je gebruik maakt van een plastic fles – zonder bovenkant – gekleurd karton én wat goede knip-skills, kom je een heel eind. Enthousiast geworden? Maak dan één van de onderstaande lampionnen na of laat je eigen fantasie de vrije loop.

 

lampionnen diy

 

 

lampionnen diy

 

lampionnen diy

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >