Slechte luchtkwaliteit in huis schadelijk voor je kind: zo voorkom je het

19.01.2023 14:59
baby verkouden Beeld: Pixabay

Sta jij er weleens bij stil wat je allemaal inademt op een dag? Waarschijnlijk niet. Overal waar je komt – zowel binnen als buiten – zweven er allerlei deeltjes in de lucht die schadelijk kunnen zijn of waardoor je allergieën kunt ontwikkelen. Gelukkig hebben we een slim lichaam dat zelf ook op verschillende manieren fijnstof en andere verontreiniging kan filteren, maar lang niet alles. Een luchtreiniger biedt dan dé uitkomst.

Natuurlijk wil je het liefst zo min mogelijk luchtverontreiniging in je huis. Voor jezelf, maar ook zeker voor je kleintje. Kinderen zijn namelijk extra gevoelig voor verontreiniging in de lucht, omdat de luchtwegen nog in ontwikkeling zijn. Maar de boel stofvrij houden is nog best een uitdaging. Zeker als je ook nog een hond of kat thuis hebt rondlopen en je niet iedere dag de tijd hebt om de stofzuiger te pakken. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop jij eenvoudig je huis gedeeltelijk kunt zuiveren van al die vervelende stofjes die de luchtkwaliteit naar beneden halen.

De kracht van een luchtreiniger

De makkelijkste manier om de lucht in je huis te reinigen is het gebruiken van een luchtreiniger. Een luchtreiniger zuivert de lucht in je huis van stof, huisstofmijt, pollen, schimmelsporen, bacteriën, virussen, schadelijke gassen en andere stoffen. Wij zijn fan van die van de Action. Deze geeft realtime door wat de kwaliteit van de lucht is en optimaliseert automatisch zijn werking voor de meest schone lucht. Alle stoffen die je niet in jouw luchtkwaliteit wilt hebben, worden namelijk opgevangen in de verschillende filters van de reiniger. Hier wordt alles opgeslagen en onschadelijk gemaakt zodat er geen vuile lucht ontsnapt. Zo heb je direct schone lucht in huis. Niet alleen fris, ook hartstikke handig als jij of je kids last hebben van astma of allergieën. Verder kun je de luchtreiniger op meerdere standen zetten. Wel zo fijn als je ‘m ook in de slaapkamer wilt gebruiken: verzekerd van een goede nachtrust en schone lucht.

                                              Leitz TruSens Z-2000 Luchtreiniger met SensorPod


Benieuwd naar de luchtreiniger van Action? Je shopt ‘m hier voor een erg fijn prijsje, met bijna €200 korting!

Zo verbeter jij je luchtkwaliteit in huis

Wel belangrijk om te onthouden is dat sommige bronnen van verontreiniging van de luchtkwaliteit in huis moeilijk te vermijden zijn, zoals stof en schimmelsporen. Een luchtreiniger is al een hele mooie stap om de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren, maar een combinatie van zo’n apparaat, gezonde leefstijl en het opvolgen van de volgende tips geven de luchtkwaliteit thuis echt een boost.

  1. Ventileer regelmatig: zorg ervoor dat er voldoende verse lucht in huis komt door ramen en deuren regelmatig te openen.
  2. Vermijd roken in huis: rook kan de luchtkwaliteit in huis aanzienlijk verslechteren. Ook wierook hoort hierbij!
  3. Gebruik schoonmaakmiddelen met natuurlijke ingrediënten: veel commerciële schoonmaakmiddelen bevatten chemicaliën die de luchtkwaliteit in huis kunnen aantasten. Overweeg schoonmaakmiddelen met natuurlijke ingrediënten.
  4. Gebruik geen pesticiden of chemicaliën in huis, die kunnen de luchtkwaliteit in huis aantasten en schadelijk zijn voor de gezondheid.
  5. Vermijd het gebruik van parfums of geuren: deze producten kunnen de luchtkwaliteit in huis schaden en allergische reacties veroorzaken.
  6. Investeer in een goede afzuigkap: als je veel kookt, is een goede afzuigkap essentieel om de luchtkwaliteit in de keuken te verbeteren.
  7. Planten kunnen ook helpen bij de verbetering van de luchtkwaliteit in huis. Ze absorberen schadelijke stoffen en produceren zuurstof.

Even besef momentje hoe belangrijk het is dat we schone lucht inademen. Heb jij die luchtreiniger al in huis?