Met deze 4 verjaardagscadeaus zit je altijd goed!

22.05.2024 10:18

Het vinden van het perfecte verjaardagscadeau kan best lastig zijn. Over smaak valt nu eenmaal niet te twisten. Gelukkig zijn er van die geschenken die altijd gewaardeerd worden, ongeacht de leeftijd of interesses van de ontvanger. De vier cadeaus in dit artikel, die we delen samen met Topbloemen.nl, toveren gegarandeerd een glimlach op het gezicht van de jarige.

1. Een fleurig boeket

Een bloemen boeket voor een verjaardag is een klassiek, maar altijd welkom cadeau. Of het nu gaat om een kleurrijk boeket rozen, een elegante bos lelies of een vrolijke mix van seizoensbloemen, bloemen brengen altijd kleur en geur in huis. Kies bloemen die passen bij de persoonlijkheid en voorkeuren van de ontvanger en voeg eventueel een persoonlijk kaartje toe om je felicitaties over te brengen. Ook kun je ervoor kiezen om een boeket inclusief vaas te geven. Dit is een leuke manier om ook iets te geven waar de jarige nog langer plezier van kan hebben. Wist je trouwens dat bloemsoorten en -kleuren allemaal een eigen symbolische betekenis hebben? We weten allemaal wel dat rode rozen horen bij de liefde, maar waarschijnlijk niet dat de chrysant een signaal is om iemand te bedanken, terwijl de gladiool een teken van kracht is. De iris is een symbool van wijsheid en de lelie teken van geluk. Ook met kleuren kun je veel zeggen. Geel bijvoorbeeld staat voor vrolijkheid, groei en kracht, terwijl groen staat voor jong leven en hoop. Door de achtergrond van de bloemen en kleuren te kennen, kun je een extra laag geven aan je cadeau. Het zal worden gewaardeerd dat je hierover hebt nagedacht!

2. Liefs per post

Als je niet in staat bent om de jarige persoonlijk te bezoeken, is het versturen van een geschenk per post een geweldige manier om je liefde en felicitaties over te brengen. Kies een geschenk dat past bij de interesses van de ontvanger. Een boek van een favoriete acteur of een luxe verzorgingspakket bijvoorbeeld. Of kies een gepersonaliseerd cadeau, zoals een fotolijstje, inclusief mooie foto van een gezamenlijke herinnering. En ook bloemen kun je tegenwoordig heel gemakkelijk per post laten bezorgen. Voeg een persoonlijk bericht toe om je felicitaties over te brengen en de ontvanger te laten weten dat je aan hem denkt, zelfs op afstand. 

3. Meer keus met een cadeaubon

Als je twijfelt over wat de jarige graag zou willen ontvangen, is een cadeaubon een veilige keuze. Kies een cadeaubon van de favoriete winkel, restaurant of online webshop, zodat de jarige zelf iets kan kiezen naar wens. Ook een cadeaubon voor een beleving of dagje uit naar keuze kan een aanrader zijn. Je geeft de jarige dan namelijk de kans om mooie nieuwe herinneringen te maken. Zeker voor jarigen die eigenlijk alles al hebben, kan zo´n ervaringscadeau een ideale optie zijn. Zo weet je zeker dat de jarige iets krijgt dat in de smaak valt. 

4. Bak zelf iets lekkers

Er gaat niets boven de smaak van zelfgemaakt gebak of lekkernijen, speciaal bereid voor de verjaardag van een geliefde. Bak heerlijke taart, cupcakes of koekjes en versier ze met vrolijke kleuren en decoraties. Ook die leuke, kleurrijke macarons kun je zelf bakken. Dat is een precisieklusje, maar erg leuk om te doen, met een altijd kleurig resultaat. Een andere internationale topper is baklava. Is de jarige geen zoetekauw? Dan kun je kiezen voor een hartig alternatief, zoals kaasstengels of Italiaanse focaccia met mooie versieringen. Ook in dit maakproces zit veel tijd, maar het resultaat is verrukkelijk en speciaal. Houd bij het bakken wel rekening met eventueel dieetwensen van de jarige. Er zijn tegenwoordig gelukkig veel alternatieven te vinden voor producten, die geschikt zijn voor bijvoorbeeld veganisten of mensen met glutenintolerantie. Verpak je baksels vervolgens mooi in een doos of mand en voeg een versiering toe voor een extra feestelijk tintje. Zelfgemaakt gebak laat zien dat je de tijd en moeite hebt genomen om iets speciaals te maken voor de jarige en dat zal altijd gewaardeerd worden. Ben je niet echt een bakker? Dan is besteld gebak natuurlijk een prima alternatief. Door er een kaartje aan toe te voegen met een boodschap, kun je daarbij zorgen voor een persoonlijk tintje. Leuk om te geven en vooral leuk om te krijgen!