Zó kom ook jij tot rust op vakantie

17.12.2023 16:56
Zó boek je een gezinsvakantie waar ook jij van tot rust komt

Zin om de zomervakantie van volgend jaar te boeken? Snappen we helemaal met dit gure weer! Maar laten we eerlijk zijn: moeders komen vaak tijdens een gezinsvakantie helemaal niet tot rust. Met deze tips zorg je er bij het boeken al voor dat je dit keer niet uitgeblust thuis komt.

1. Vermijd drukte

Een massaal kinderparadijs met twintig waterglijbanen, ieder uur disco en een restaurant dat zich het beste laat beschrijven als vreetschuur? Vind je het gek dat je overprikkeld thuis komt?! Ga dit jaar voor een kleinschalige accommodatie in een rustige omgeving.

2. Boek alles in één keer

Kies voor een reisaanbieder waar je je verblijf, vlucht en huurauto in één keer kunt boeken. Geloof ons: dat scheelt een hoop gedoe.

3. Bedenk wat je nodig hebt op bestemming

Hoe minder je mee hoeft te nemen, hoe minder stress. Ga voor een accommodatie waar ze weten wat gezinnen met kinderen nodig hebben. Een babybadje, een kinderstoel, een wasmachine: wel zo fijn als het er allemaal al is.

4. Ga voor kleinschalig met gepassioneerde eigenaren

Restaurantjes, excursies en wandelingen plannen: typisch zo’n taak die bij moeders terecht komt. En hoe leuk het allemaal is, het kost een hoop tijd en moeite. Onze tip? Boek een accommodatie met gepassioneerde eigenaren. Zij kunnen je vaak de leukste uitjes en restaurants tippen. Hoef jij nergens meer over na te denken.

5. Regel je reisverzekeringen voor vertrek

Ga voor een reisaanbieder waar je gelijk een reis- en annuleringsverzekering kunt afsluiten. Je wil er natuurlijk niet aan denken dat er ook van alles mis kan gaan voor of tijdens je reis, maar mocht het toch gebeuren, dan ben je blij dat je dit thuis goed geregeld hebt.

6. Zorg dat ook jij je kunt vermaken

Staar je dus niet blind op die glijbanen voor je kids, maar kies voor een idyllische bestemming waar ook jij graag eens geweest wil zijn en waar je je ogen uit kijkt.

Tijd om te boeken

Helemaal zin gekregen om een vakantie te boeken? Snappen we! Nu nog even de juiste aanbieder vinden. Bij Kek Mama hebben we fijne ervaring met Eliza was here. Bij deze reisorganisatie vind je unieke vakanties, weg van de massa. Je vertoeft op heerlijke, ontdekte plekjes. En ja, daar vind je die gepassioneerde eigenaren waar we het over hadden! Zij delen graag de verborgen parels in hun omgeving. Ze hebben trouwens niet alleen ideale accommodaties voor met kleine kinderen, ook met oudere kids boek je er fijne reisjes. Je kunt bijvoorbeeld ook een eigen villa met zwembad huren. Ook prettig: de organisatie is Nederlands, dus contact houden is makkelijk!

Ervaringsverhaal van Kek Mama’s Sesanne

Kek Mama’s Sesanne bezocht het Griekse eiland Lesbos met Eliza was here en dat bleek een topkeuze: “Met twee kinderen onder de 3 jaar waren we op zoek naar een zo soepel mogelijke eerste reis met ons gezin van vier. De voornaamste reden dat we uit kwamen bij Eliza was here is dat alles in één keer geboekt kon worden: accommodatie, vliegreis en huurauto met autostoeltjes. Daarnaast waren we toe aan een plek waar we ook een beetje konden bijkomen: liggen bij het zwembad, een restaurant op locatie en niet geheel onbelangrijk een babyfoon die het deed tot aan het zwembad en een wasmachine. We vonden alles en meer bij Birds Bay en de familie Atsikmpasi heeft ons zo warm ontvangen. Bram werd 1 op Lesbos en kreeg een homemade taart op zijn verjaardag en ik een privé Griekse kookworkshop. Niet te vergeten de prachtige locatie aan zee, met ook genoeg in de omgeving te doen.”

De wishlist van Sesanne

Bij thuiskomst heeft Sesanne gelijk wat andere mooie accommodaties op haar wishlist gezet.

1. Samos

“Mijn vriend en ik zijn ontzettend fan van Griekenland en al eens een keer samen naar Samos geweest, het lijkt ons waanzinnig om dit eiland ook aan onze kids te laten zien.”

2. Zakynthos

“Op Zakynthos ben ik zelf als kind geweest en ik heb daar hele fijne herinneringen aan. Een prachtig eiland, waar ik maar al te graag weer een keer naar terug ga. Als is het maar voor het Griekse eten!”

3. Ibiza

“En om een beetje af te wijken, maar wel een eiland, staat Ibiza op mijn lijstje. Ik ben dol op Ibiza-Stad en vind het een heerlijk eiland om ook samen met kinderen naartoe te gaan.”

Ontdek nu jouw unieke gezinsvakantie bij Eliza was here

Wil jij ook zo’n onvergetelijke én relaxte gezinsvakantie? Boeken kan eenvoudig via www.elizawashere.nl. Bij Eliza was here zijn verblijf, vlucht én volledig verzekerde huurauto altijd inclusief. Waarom niet wachten? Omdat vroegboeken superslim is! Zo heb je ruimere keuze, langer voorpret én profiteer je van fijne vroegboekdeals.

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >