Last van statisch haar? Met deze tips stralen je lokken weer

12.01.2024 13:20

Je arm is verlamt, maar je haar zit eindelijk precies zoals je wil. Totdat je op bestemming aankomt en je lokken alle kanten op springen. Is dit de coupe waarvoor je je heilige koffiemoment hebt laten schieten?

Iedere vrouw heeft er wel eens last van: statisch haar. Toch lijkt het altijd een graadje erger te zijn tijdens de winter. Hoe kan dit en nog belangrijker: hoe lossen we dit op? Ons lichaam neemt de hele dag door elektronen op. Bij een hoge luchtvochtigheid kunnen deze elektronen zich verplaatsen naar waterdruppels in de lucht. In de winter is de luchtvochtigheid lager en droger, waardoor we de elektronen minder goed afvoeren en statische elektriciteit opbouwen. Wanneer jij je wollen muts van je hoofd trekt, blijft je haar rechtop staan.

Zo voorkom je statisch haar

Met bovenstaande wetenschap, kun je concluderen dat droog haar vatbaarder is om statisch te worden. Verzorgingsproducten die je haar uitdrogen – denk aan zilvershampoos – zijn daarom niet de beste optie tijdens het winterseizoen. Haal liever hydraterende middelen in huis, zoals een voedende shampoo of conditioner. Een haarmasker is ook geen overbodige luxe. Controleer of jouw producten gebaseerd zijn op siliconen. Normaal gesproken is dit niet de beste keuze voor gezonde lokken, want siliconen verzwaren je haarbos. In de winter mag je een uitzondering maken, want siliconen beschermen jouw haar tegen de elektrische lading. Droog je haar vervolgens niet met een baddoek, maar een oud t-shirt om wrijving te voorkomen.

Lees ook – ‘Wil je weten: dit zijn de beauty hacks van Yolanthe’

De perfecte coupe

De meeste borstels zorgen voor veel wrijving waardoor je haar nog statischer wordt. Borstel je haar niet te vaak of te lang en kijk naar het materiaal. Ruil plastic of metalen varianten in voor een houten exemplaar. Borstels van nylon of varkenshaar halen de elektrische lading uit je haar waardoor je lokken lekker glad worden. Kam je haar wanneer het nog vochtig is of spray een vleugje haarspray in je borstel. Je zult zien dat je haar minder statisch is. Zit je coupe goed? Tem die rechtopstaande haren met een pompje olie of wat wax. Staat dit niet in je badkamerkastje? Een beetje handcrème doet ook wonderen. Deponeer meteen een tube in je handtas. Als je ergens aankomt met een verwilderde coupe, hoef je enkel wat spul door je lokken te wrijven.

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.