7x stranden met een speeltuin

12.09.2020 18:02
onbekende stranden Beeld: Shutterstock

Ideaal: deze stranden hebben een speeltuin waar kinderen zich prima kunnen vermaken – kun jij mooi dat boek eindelijk uitlezen.

Tip: door de coronamaatregelen is het bij verschillende strandtenten verplicht om van te voren (online) te reserveren. Check voor vertrek altijd de website voor de laatste ontwikkelingen.

 

Strandcafé Dok – Renesse, Zeeland

Genieten van de zon terwijl je kind…. ja, waar is hij eigenlijk? Grote kans dat het even zoeken is, want de speelmogelijkheden zijn hier eindeloos. Buiten staat een houten schip, een airtrampoline en er is een voetbal- en tennisveldje. Maar misschien verschuilt je kind zich wel in één van de kleine strandhuisjes die binnen te vinden zijn of wordt er een potje gegamed op de reuze iPad. Eén ding is zeker: hier zit je wel een paar uurtjes.

 

Jutter – Hoek van Holland

De speeltuin bij Jutter ligt er heel mooi bij: een groot grasveld met allerlei speeltoestellen en uitzicht op het strand en de boulevard van Hoek van Holland. In het restaurant is ook aan de kinderen gedacht, want er is een speciaal kindermenu met frietjes, pannenkoeken en meer lekkers. 

 

Gestrand – Bloemendaal aan Zee

Een hoge zandberg met een glijbaan waar je U tegen zegt: die vind je bij restaurant Gestrand in Bloemendaal. Daarnaast zijn er houten speeltoestellen, kun je je uitleven met water en is er een leuke fotospeurtocht te doen.

 

Langevelderslag – Noordwijk

Vanaf het heerlijke terras van restaurant St(r)andplaats Nederzandt heb je handig zicht op de grote speeltuin. Je kind kan er klimmen en klauteren en er is een kleine scooterbaan. Na het spelen kan hij uitrusten op het terras en een hapje mee-eten, want er is een speciaal kindermenu - na het toetje mag hij een cadeautje meenemen uit de schatkist.

 

Lees ook:

Maak het jezelf makkelijk: 5x musthaves voor op het strand >

 

Soia – Utrecht

Als je even geen zin hebt in de drukke Nederlandse kust in de zomer, dan ga je naar Strand Oog in Al bij Utrecht. Bij Soia relax je aan de waterkant terwijl je kind lol heeft in de omheinde speeltuin met een kleine boot, glijbaan en schommel. Wil je zelf de bitterballen eraf sporten, dan ga je met het hele gezin de strijd aan op het volleybalveld.

 

Ahoi – Zandvoort

Waan je in de wereld van piraten en leef je uit in de nieuwe speeltuin naast restaurant Ahoi: baan je een weg door de buizen en beklim de klimrekken. Je kunt hier ook leuk strandjutten en garnalen vangen.

 

ZanDiego – IJmuiden aan Zee

Wil je kind eens wat anders dan een glijbaan of klimtoestel, dan zit je hier helemaal goed. Bij ZanDiego vind je tien trampolines waar je kind zich op kan uitleven: koop een kaartje voor een tien-sprongenkaart en ontvang daarna iets lekkers bij de kassa. Is je kind uitgesprongen, dan is er altijd nog een fijne zandbak.

 

 

Meer tips voor leuke uitstapjes in eigen land?

Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >