7x Portugal met kinderen

22.07.2019 12:09
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

De hoofdstad Lissabon, het prachtige binnenland en de schitterende kust: Portugal is een heerlijk land om met je gezin vakantie te vieren. Wij zetten de must sees voor je op een rij.

1. Lissabon


Beeld: Shutterstock

Al eerder lieten we je weten wat je absoluut niet mag missen als je met je kinderen een fijne stedentrip naar Lissabon maakt. Je vliegt er rechtstreeks naartoe en de stad heeft ontzettend veel leuks te beleven. Maak bijvoorbeeld een ritje met de beroemde tram 28, bezoek het grootste aquarium van Europa en snoep van de lekkerste pastéis de nata: hét gebakje van de stad. Ook leuk: het poppenmuseum Museu da Marioneta.

 

2. Dinopark

Is je kind een groot liefhebber van dino’s? Dan mag een bezoekje aan het Dinoparque Lourinha niet ontbreken. Je vindt dit park even ten noorden van Lissabon, vlakbij de kust. Er is een museum met prachtige fossielen, verspreid door het hele park staan opgezette dinosaurussen en er is een leuke speeltuin en zandbak. Meer informatie over het park kun je hier lezen.

 

Lees ook:
5x Lissabon met kinderen >

 

3. Porto


Beeld: Shutterstock

Net iets minder bekend dan de hoofdstad, maar zeker niet minder mooi. In de havenstad Porto kun je veel leuke dingen doen met kinderen. Maak bijvoorbeeld een ritje met de Funicular dos Guindais, het kabeltreintje, voor een mooi uitzicht op de stad. Wil je liever sportief doen, dan huur je gemakkelijk een fiets om het leuke centrum te verkennen. Must sees in Porto zijn de Kathedraal, de beroemde markt Mercado do Bolhão en natuurlijk de Douro-rivier die langs de stad stroomt. Kinderen kunnen zich prima vermaken in World of Discoveries: een themapark met verschillende attracties, waarbij je op een speelse wijze de geschiedenis van Portugal leert kennen.

 

4. Coimbra


Beeld: Shutterstock

Maak je een rondreis door Portugal met de auto, dan kan je overwegen om een paar nachtje te verblijven in Coimbra. Deze plaats staat bekend als studentenstad, maar je kunt er genoeg leuke dingen doen met je gezin. Ga bijvoorbeeld het water op en maak een kleine boottocht op de rivier de Basófias: een leuke manier om de stad vanuit een ander oogpunt te bekijken. Slenter door de straatjes – en smikkel van het heerlijke zoete gebak dat je ook in deze stad op veel plekken vindt – en bezoek het Portugal dos Pequenitos. Letterlijk vertaald betekent dit: Portugal voor kleintjes. In dit park leert je kind spelenderwijs van alles over Portugal.

 

5. Algarve


Beeld: Shutterstock

Ga je naar Portugal met je kinderen, dan is de Algarve een aanrader – al is het maar voor een paar dagen. Met ruim tweehonderd kilometer aan prachtige zandstranden is het een van de meest kindvriendelijke vakantiebestemmingen in Europa. Bekende plaatsen zijn Carvoerio, Lagos en Portimão. Het mooie aan de kusten in het zuiden van Portugal zijn de goudgele rotsen: ze steken prachtig af in zee tegen het helderblauwe water. Veel stranden zijn te voet bereikbaar via een lange houten trap: even een wandeltocht, maar eenmaal beneden word je beloond met de mooiste baaitjes.

Heb je nog wat tijd over of wil je wel een dagje water, maar geen zand? Dan is het Aqualand een aanrader. Met tientallen attracties, waaronder een enorme glijbaan, kan je kind in dit waterpark z’n lol op. Kijk hier voor andere leuke waterparken in Portugal.

 

6. Óbidos 

Beeld: Shutterstock

Is je kind gek op ridders, prinsessen en kastelen? Rijd dan naar het Middeleeuwse plaatsje Óbidos, ongeveer een uurtje boven Lissabon. Van een afstand zie je de stadsmuur en het indrukwekkende kasteel al opdoemen. De stadsmuur kun je beklimmen en boven word je getrakteerd op een geweldig uitzicht op de omgeving.

Houd er wel rekening mee dat Óbidos in elke reisgids staat, dus je zult er niet de enige zijn. Ga dus vroeg op pad of struin door de straatjes aan het einde van de middag.

 

7. Serra d’Arga

Beeld: Shutterstock

Wie graag wat actiefs doet op vakantie, kiest voor één van de prachtige wandelingen in de Serra d’Arga: een natuurgebied in het noordwesten van Portugal. Ook geschikt voor kinderen, want er zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes. Maar wil je niet zelf uitpluizen hoe je moet, dan kun je ook op pad gaan met een gids.

Neem goede wandelschoenen mee, voldoende water, zonnebrand en beschermende kleding tegen de zon. Onderweg kom je de mooiste bloemen, watervallen en dieren tegen.

 

Meer inspiratie voor een mooie zomervakantie? Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >