5x bestemmingen voor een zonvakantie in juni

06.05.2019 18:46
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Zin om er in juni tussenuit te gaan, maar wel garantie hebben op goed weer? Wij hebben de leukste bestemmingen voor je op een rij gezet, waar je kunt rekenen op een stralend zonnetje en heerlijke temperaturen.

Ben je in de gelegenheid om het hoogseizoen te omzeilen, dan is juni een ideale maand om op vakantie te gaan. In de meeste plaatsen is de zomer al begonnen en is het dus lekker warm, maar nog niet te heet. Bovendien loop je nog niet over de toeristen en zijn hotels, campings en vakantieparken nog niet volgeboekt.

Inspiratie nodig voor een fijne vakantie of midweek in juni? Check dit lijstje met fijne bestemmingen.

 

Sicilië

Dit eiland ligt dichter bij Afrika dan bij Rome: niet zo gek dus, dat het er in juni al heerlijk warm is. Het kwik ligt tussen de 25 en 30 graden, terwijl het in hartje zomer kan oplopen tot over de 35.

Wat je allemaal op Sicilië kunt doen? Genoeg: strijk neer op één van de fijne zandstranden, bezoek oude tempels in Agrigento en Segesta en beklim met je kinderen de vulkaan de Etna.

 

Costa del Sol

In het voorjaar beginnen aan de Spaanse zuidkust de aangename temperaturen en in de loop van juni is het water al opgewarmd tot over de 25 graden: ideaal voor een duik dus. Naast een bezoek aan de stranden is het leuk om het sprookjeskasteel van Benalmadena te bewonderen. Tip: pak in dit plaatsje ook de kabelbaan maar de top van de Calamorroberg, voor een schitterend uitzicht op de kust.

 

Lees ook:
De vakantie die ik nooit meer vergeet >

 

Griekenland

Altijd goed: één van de vele Griekse eilanden. In juni is het nog niet overladen druk met toeristen en omdat Griekenland erg zuidelijk ligt, is het er heerlijk warm. Struin door de typisch Griekse straatjes en ga lekker snorkelen in het helderblauwe water. Weten welke eilanden vooral geschikt zijn voor gezinnen? Check dan dit lijstje.
 

 

Oostenrijk & Zwitserland

Wil je eens wat anders dan de populaire plaatsen in Zuid-Europa, kies dan voor een vakantie naar Oostenrijk of Zwitserland. De Alpenlanden zijn een ideale bestemming in juni. Het skiseizoen is voorbij en het is heerlijk wandelen in de bergen, waar in dit jaargetijde de mooiste bloemen groeien. Natuurlijk moet je op hoogte wel je trui meenemen, maar terug in het dal is de temperatuur in juni heerlijk aangenaam.

In zowel Oostenrijk als Zwitserland vind je prachtige meren waar je een leuke boottocht kunt maken en kinderen kunnen hun lol op in één van de attractieparken. En ’s avonds is het natuurlijk smullen van de lekkerste schnitzels. 

 

Stedentrip

Voor wie een lange vakantie er in juni niet in zit, maar er wel even lekker tussenuit wil, is een stedentrip een goede optie. In de zinderende hitte van de zomer is het geen pretje om door een stad te struinen, maar in het voorseizoen kun je in veel Europese steden heerlijk vertoeven.

Wat dacht je van het Portugese Lissabon, het sfeervolle Rome of wat dichterbij huis: een bezoek aan een leuke Duitse stad zoals Keulen of Berlijn?
In elke stad vind je leuke bezienswaardigheden voor kinderen, zoals een dierentuin of pretpark. Ook is er vaak een kabelbaan of treintje waarmee je een leuke rit kunt maken.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >