13x kindvriendelijke Airbnb’s in Europa

25.06.2018 12:17
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Op zoek naar een leuke en betaalbare accommodatie voor de vakantie? En wil je een keer iets anders dan een all inclusive resort? Check dan dit lijstje met de leukste Airbnb’s in Europa. 

Zo hebben jullie (in tegenstelling tot een kleine hotelkamer) zeeën van ruimte, betaal je stukken minder én heel belangrijk: in de woningen zit alles wat je als gezin nodig hebt.
 

1. Villa in het mooie Portugal

Dit prachthuis ligt aan de rand van Faro en beschikt over twee badkamers, drie slaapkamers en een beschut zwembad. Je hoeft de deuren maar open te slaan en je voelt je thuis. Als je dan ook nog de gezellige markt in de buurt (met loeiverse producten) ziet, wil je helemáál niet meer weg. De vuile was knal je gewoon in de wasmachine en droger, zodat je alles fris en schoon weer mee naar huis kunt nemen. En hebben we al gezegd dat er een barbecue in de tuin staat? Point taken. Prijs: vanaf € 80,- per nacht.
 

2. Luxe bungalow in Frankrijk (Poitou-Charentes)

Dit huisje staat op een kindvriendelijk vakantiepark met verwarmd zwembad, tennisbanen, eigen voetbalveld, tafeltennis, jeu de boules en een gezellig restaurant met terras. In de buurt kun je golven, kanoën op de rivier Tardoire of zwemmen in meertje. Fickie kan trouwens mee, want huisdieren zijn toegestaan. Prijs: vanaf € 52- per nacht.
 

3. Cottage in Zweden

Of je er nu in de zomer of in de winter bent: Zweden is altijd mooi. Dit familiehuis biedt met vier slaapkamers en een grote badkamer ruimte zat en je hebt zelfs nog een privézwembad (plus waterval) onder je kont. En als dat nog niet genoeg is, is ook de omgeving prachtig. Je kunt er fietsen, kanoën, wandelen, vissen en zwemmen. Prijs: vanaf € 67,- per nacht.
 

Lees ook
10x geld besparen op je vakantie >

 

4. Heerlijk: deze villa op Cyprus

Volledig gerenoveerd en pal aan het strand: wat wil je nog meer? Het huis heeft twee slaapkamers en een knusse woonkamer. Er is een zwembad- en traphekje aanwezig, zodat het ook veilig is voor je kind. Je hoeft niet trouwens te zeulen met speelgoed, want zelfs daar is aan gedacht. Prijs: vanaf € 80,- per nacht.
 

5. Strandhuis in hartje Kastela – Kroatië

Dit huis ligt op slechts 10 kilometer van het centrum van Split (en 7 kilometer van het vliegveld – geen uren reizen, dus). Je hebt twee badkamers, een keuken met alles erop en eraan en het strand is jullie achtertuin. Prijs: vanaf € 49,- per nacht.
 

6. Casa Jopie in Sardinië

Wie behoefte heeft aan rust (in hoeverre dat mogelijk is met kinderen – toegegeven) moet hier zijn. Het huis ligt in de buurt van de mooiste stranden van Alghero, maar alleen al voor de tuin met prachtige planten zou je bijna thuisblijven. Houdt jouw kind van paarden? Mooi: die zijn er ook. Kinderen tot 14 jaar zijn overigens gratis. Prijs: vanaf € 70,- per nacht.
 

7. Aan het strand in België

Ideaal als je geen dagen kwijt wil zijn aan reizen en in de buurt van de zee wil zijn: dit vernieuwde appartement ligt op 300 meter van het strand van Oostende. Het beschikt over een slaapkamer voor twee personen, een woonkamer met slaapbank en een fijne badkamer met douche. In slechts een paar minuten lopen vind je het openbaar vervoer – kan je de auto lekker laten staan. Prijs: vanaf € 60- per nacht.
 

8. Huisje aan het meer in Denemarken

Een keer struikelen en je staat aan het oogverblindende Sorø-meer. Hier is het heerlijk zwemmen, het huis heeft een gloedjenieuwe keuken en alle kamers zijn gerenoveerd. Er is een klein bootje dat je erbij kunt huren. Prijs: vanaf € 94,- per nacht.
 

9. Vissershuisje op Ibiza

Ibiza alleen geschikt om tot diep in de nacht te feesten? Welnee! Het eiland heeft heel veel meer te bieden, ook voor een vakantie met kinderen. Verblijf bijvoorbeeld in dit piekfijne, voormalige vissershuisje. Jullie zitten dan vlak bij drie prachtige baaien (Cala Bassa, Port des Torrent en Cala Comte), en om je heen niets dan rust en natuur. Gezellige dorpjes als Sant Agusti en Sant Josep liggen op 20 minuten rijtijd. Kernwoorden: natuur, strand en zee, en simpelweg genieten van de zonsondergang. Prijs: vanaf € 133,- per nacht.
 

10. In alle rust in Toscane

Je bent gewaarschuwd: zodra je dit heerlijke vakantiehuis ziet, wil je er niet meer weg. Het is een traditionele Toscaanse boerderij die omgeven is door schitterende wijngaarden, een ideale plek om heerlijk te relaxen met het hele gezin. Het beschikt over een woonkamer met open haard (al zal je die niet nodig hebben hartje zomer), drie slaapkamers, badkamer met douche en een grote tuin, helemaal voor jullie alleen. En niet te vergeten een heerlijk privézwembad van 13×7 meter. Wil je er een dagje tussenuit? Florence bereik je met 20 minuten met de auto of in een kwartiertje met de trein. Prijs: vanaf € 63,- per nacht.
 

11. Slapen in een grot in Spanje

Zoek je een leuke accommodatie in Andalusië voor één, twee nachtjes? Boek dan een overnachting in deze te leuke grotwoning. Het huisje bevindt zich in een grot (dus lekker koel in de zomer) en beschikt over twee volledig uitgeruste kamers, een badkamer, grote keuken en eetkamer en een loungeruimte. Handig: je parkeert je auto zo voor de deur. In de omgeving is genoeg te zien en te doen. Maak een wandeling door het prachtige Gorafe-natuurgebied, rijd naar de stad Granada of met een uurtje naar de stranden van Almeria. Prijs: vanaf € 45,- per nacht.
 

12. Villa met zwembad in Griekenland

In deze gloednieuwe villa op Zakynthos is het heerlijk toeven. Het heeft twee verdiepingen die verbonden zijn via een interne trap en in alle kamers is airco. Verder is er een stijlvolle lounge, eettafel, keuken, tv en meerdere ruime slaapkamers. Al zal je voornamelijk buiten zijn: de villa is omgeven door terrassen, een barbecueplek en een verrukkelijk privézwembad. Wil je naar het strand? Kan ook: de villa ligt dichtbij de fijne badplaatsen Kalamaki en Leganas. Prijs: vanaf € 105,- per nacht.

 

13. Bijzonder plekje in Duitsland

Slapen in een wijnvat? Ja, dat kan. Het is klein – 2 x 2 meter – maar eens heel iets anders dan je gewend bent. Reken maar dat je kinderen dit een leuke plek zullen vinden. Je vindt deze accommodatie vlakbij Ulm en je kunt er slapen met 2 volwassenen en 2 kinderen en er is een zithoek met uitklapbare tafel. Let op: neem wel je eigen beddengoed en kussens mee. Je kunt gebruik maken van de douche en toiletten op het terrein. Zoek je een leuk dagje uit in de omgeving? Je kinderen kunnen hun lol op in het nabijgelegen LegolandPrijs: vanaf € 45,- per nacht.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >