uitjes water
Beeld: Pexels

Op snikhete dagen is het altijd lekker om de verkoeling op te zoeken. Daarom hebben wij de leukste uitjes met water voor jou en je kind op een rij gezet.

Watermuseum - Arnhem

wateruitjes-met-kinderen

Trek een labjas aan en experimenteer in het Waterlab, leer waar water goed voor is en maak er buiten een natte boel van: kinderen zullen zich in dit museum niet vervelen. En 't is nog leerzaam ook. Adres: Zijpendaalseweg, Arnhem

 


Vlotten bouwen - Hattem

Leuk, educatief en stoer: Vadesto Outdoor Adventure daagt kinderen uit tot samenwerken tijdens activiteiten als vlotbouwen, varen of door een touwbaan klimmen. Instructeurs zorgen er met de eigen begeleiders voor dat alles verantwoord verloopt. Adres: De Bleek, Hattem

 

Lees ook
9x kindvriendelijke uitjes met de trein >

 

Voor één dag kapitein - Brunssum

Jouw kind beleeft ongetwijfeld een mooie dag bij MiniHaven Schutterspark. Hier kun je voor één dag kapitein en stuurman tegelijk zijn, op je eigen (cruise)schip, sleep- of vissersboot. Adres: Heidestraat 2, Brunssum


 

Canal Motorboats - Amsterdam

wateruitjes-met-kinderen

Ga je naar Amsterdam, dan móet je een keer door de grachten varen. Met de bootjes van Canal Motorboats geniet je (op eigen tempo) met het hele gezin van de mooiste plekken van onze hoofdstad. Adres: Zandhoek 10A, Amsterdam
 

 

Waterskiën - Veendam (Groningen)

Leren waterskiën of gewoon lekker stunten op het water? Bij Watersportcentre Eijkelhof kan het. Alles wordt afgestemd op kinderen, dus je hoeft niet bang te zijn dat het te hoog gegrepen is. Wel moet je kind in het bezit zijn van zwemdiploma A en B. Adres: Bergweg 2, Veendam

 


Recreatieoord Binnenmaas - Mijnsheerenland

Zwemmen, spelen in de speeltuin of dieren aaien: dit recreatieoord heeft alles. Maar door de enorme waterattracties is alleen een bezoek aan het zwembad al de moeite waard. Adres: Vrouwehuisjesweg 1, Mijnsheerenland

 


Bodyboarden - Nieuwegein

wateruitjes-met-kinderen

Voor wavesurfen of bodyboarden hoeft het niet zonnig te zijn. Bij Down Under bedwing je de golven lekker binnen. Pak een bodyboard of waveboard en probeer 't. (Op vrijdag- en zaterdagavond extra feestelijk met discoverlichting). Adres: Ravensewetering 1, Nieuwegein

 


Omnium - Goes

Bij dit subtropisch zwemparadijs hoort een echt tropisch bos, waar achter elke boom en plant een verhaal schuilt. Leuk voor de natuur- en zwemgek die ook wel wat bij wil leren. Adres: Zwembadweg 3, Goes

 


Natuurspeeltuin - Lage Zwaluwe

Eerlijk is eerlijk: vies worden hoort erbij wanneer je speelt in de buitenlucht. Trek je kind dan ook niet z'n nieuwste kloffie aan als je naar Natuurspeeltuin De Kleine Biesbosch gaat, want door springen over slootjes, rennen door het zand en het bouwen van vlotten, krijg je zeker vlekken. Adres: Brugdam 17, Lage Zwaluwe


 

Havenspeeltuin - Rotterdam

wateruitjes-met-kinderen

Bestuur een echte stoomboot of leef je uit op de glijbaan terwijl je de waterspuiten probeert te ontwijken: bij havenspeeltuin Rotterdam is genoeg te doen. Verderop in het park kun je ook een rondvaarttochtje maken en waterfietsen huren. Adres: Ringdijk 20, Rotterdam.

 

Waterspeeltuin Waterpret - Gelderland

Hier kan je kind zich uren vermaken met 25 spuitfonteinen en verschillende waterelementen. Extra fijn: de vloer in de waterspeeltuin is stroef en loopt af, dus het is veilig voor kinderen van alle leeftijden.
Adres: De stegge 23, Lievelde

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

kinderboekenweek activiteiten
Beeld: Unsplash

Hoera, het is weer bijna Kinderboekenweek. Dat betekent dat er in de boekhandel weer een leuk Kinderboekenweekgeschenk klaarligt en dat er veel leuke dingen te doen zijn rondom deze week. Lees mee!

Wat is de Kinderboekenweek?            

De allereerste Kinderboekenweek was in 1955. Deze week vindt elk jaar begin oktober plaats en duurt tien dagen (de naam is dus een beetje misleidend). Dit jaar is het van 3 t/m 14 oktober. Tijdens de Kinderboekenweek wordt er extra aandacht besteed aan het kinderboek. Elk jaar wordt er aan kinderboekenauteur gevraagd om het Kinderboekenweekgeschenk te schrijven. Bij de boekwinkels die meedoen met de Kinderboekenweek krijg je bij besteding van tien euro het Kinderboekenweekgeschenk gratis.
 

Lees ook
KIND: 6x de leukste kinderboeken >

 

Het thema van dit jaar

Elk jaar heeft de Kinderboekenweek een thema. Dit jaar is dat thema ‘vriendschap’, met als motto: ‘Kom erbij!’ Het kinderboekenweekgeschenk werd geschreven door Jozua Douglas en heet ‘De eilandenruzie’. Het verhaal gaat over twee kinderen die vriendschap sluiten met de zoon van hun vaders grootste vijand.
 

De activiteiten

Rondom de Kinderboekenweek worden er vaak op basisscholen diverse activiteiten georganiseerd, voor docenten zijn dan ook speciale lespakketten beschikbaar. Dikke kans dus dat jouw kroost hier op school iets mee gaat doen. Ook is er een speciale kindertheatervoorstelling gemaakt voor de Kinderboekenweek: ‘Kom erbij! De vriendschap voorbij’, over de vriendschap tussen de clowns Kolder en Kwast.

Ook leuk: Kinderen voor Kinderen heeft ter ere van de Kinderboekenweek een nummer opgenomen met de titel: ‘Kom erbij’. Via onderstaand filmpje legt een zangcoach uit hoe je kids dit nummer kunnen instuderen.
 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

de-leukste-natuurspeeltuinen-voor-kinderen

Fris of niet, altijd fijn om lekker de deur uit te gaan met je kind. Dit lijstje met leuke natuurspeeltuin kan je hier vast goed bij gebruiken.

De Meinweg - Herkenbosch

De leukste natuurspeeltuinen

Speel apenkooi tussen de bomen of balanceer over de touwbruggen en vlonders die tussen de bomen hangen. Of speel verstoppertje achter de takken, kan natuurlijk ook. Is je kind dol op water? Onderaan de heuvel staat een waterpomp.

 

Biesbosch MuseumEiland - Werkendam

Polders, dijken en stromen kom je tegen bij kinderspeelplaats ‘Biesbosch Beleving’. Elke 45 minuten verandert de waterstand van ‘extreem laag’ naar ‘extreem hoog’. Ook geschikt voor kinderfeestjes of om wat te eten.

 

Zuiderzee Speeltuin - Almere

De leukste natuurspeeltuinen

Eilandjes, een trekvlot, een half gezonken schip om in te klimmen en klauteren, een zandspeelplek en waterpret om af te koelen. En dan nagenieten en pannenkoeken eten op het terras.

 

Lees ook
Prachtfoto's: buitenspelende kinderen in de zomer >

 

Zandbos - Deurne

Naast spelen in een natuurlijke omgeving, kunnen kinderen met de zandtafel aan de gang, hutten bouwen, klimmen op de toestellen en zich vermaken op de zand- en waterspeelplaats. Voor jonge kinderen is er een speciaal Peuterpad, voor de oudere jeugd is er een grote Vikingschommel.

 

De Natureluur - Amsterdam

De leukste natuurspeeltuinen

Ook hier kan je kind van alles over de natuur ontdekken. Een (verjaardags)feestje vieren is mogelijk en in vakanties hebben ze extra activiteiten. Tip: trek oude kleding aan, want schoon blijven is er niet bij. 

 

Speelterrein Tiengemeten - eiland Tiengemeten

Hier vind je negen voetbalvelden vol blubber, bomen en beekjes. Voor de allerkleinsten is er een ukkie-eiland en schilpadfontein. Leuk extraatje: je moet de pont pakken om er te kunnen komen.

 

Hoppies Natuurspeeltuin - Ammerzoden

De leukste natuurspeeltuinen

Ooit begonnen als maïsdoolhof, maar er is nu zoveel meer. Kinderen vermaken volop met water, zand en groen terwijl jij op het grasveld je kleed uitslaat.

 

Landgoed De Bonte Belevenis - Texel

Meer dan alleen een natuurspeeltuin, want je vindt hier ook een bloemenpluktuin, speeltuin, dierenweide en een blotevoetenpad. Je weet dus zeker dat je de hele dag zoet bent.

 

Kreekbos - Wognum

De leukste natuurspeeltuinen

Naast de nieuwbouwwijken is een speelplaats aangelegd waar kinderen prima kunnen spelen in de natuur. Alle toestellen zijn gemaakt van hout. Ook is er een waterpomp, glijbaan en tokkelbaan.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >