hotels-partner

Wil je een weekend weg zonder kinderen, dan zit je helemaal goed in deze hotels. Zo slaap je bijvoorbeeld in een oude school of kun je terecht bij een hip, Berlijns hotel met diner op het dak.

1. Sterren kijken

Midden op het Twentse boerenland kun je slapen in een sterrenkubus, een vierkant houten huisje dat van alle gemakken is voorzien. Het heeft een transparant koepeldak, zo kun je ’s nachts lekker staren naar de sterren. Vanaf € 75 per nacht.

 

2. Hier is het fijn

Lekker eten, uitgebreid shoppen of gewoon een beetje door de stad slenteren. Er is altijd wel een goed excuus om naar Maastricht te gaan. En als je er dan toch bent, kun je er net zo goed een nachtje blijven slapen. Het Kaboom Hotel is net open, superleuk ingericht en nog low-budget ook: je slaapt er al vanaf € 39 per nacht.

 

3. Hutje in Amsterdam

Wil je een low budget weekendje Amsterdam boeken, huur dan een cabine in de Cityhub. Dat is een hostel naast De Hallen in Oud-West, waar je een kamer krijgt met een groot dubbel bed, douche en wifi. Schoon, comfortabel en je krijgt meteen toegang tot een app die je langs de leukste plekken van de hoofdstad loodst. Vanaf €50 voor twee personen. CITYHUB.COM

 

4. Oesters op het wad

In Badhotel Bruin op Vlieland kun je slapen, eten in restaurant Bravoureén buiten dineren. Dan worden de oesters vers van het wad geserveerd. Inclusief regenlaarzen, dekens, driegangenmenu, bubbels en wijn kost je dat € 275 voor 2 personen. Duur, maar voor een speciale gelegenheid trekken we graag de knip.

                 

5. Nachtje op school

In de St. Maartenslaan in Maastricht vestigde zich in 1911 de eerste ambachtsschool, en dat zie je nog een beetje terug in het interieur van het St. Martenslane Hotel. De kamers zijn royaal, de bedden zacht en snacks en drankjes trek je zo uit de muur. En dat allemaal vanaf € 58 per kamer per nacht.

Lees ook
Geen hotel of camping? 6 fijne tips voor een andere vakantie >

 

6. Ik kies Le Matin

In Rosier 10 in Antwerpen heet elke kamer naar een ander dagdeel: dus je slaapt in Le Matin, Le Midi, Le Soir of La Nuit. De kamers zijn beeldschoon ingericht en het hotel is op steenworp afstand van het historische centrum. Als je langer blijft, kun je ook een appartement huren. Vanaf € 90 per nacht.

 

7. We eten op het dak

De hippe hotels van 25Hours vind je in toffe steden als Berlijn, Zurich en Wenen. Bikini Berlin ligt in het indrukwekkende Bikini Haus-gebouw naast de Berlijnse Zoo. Op het dak kun je heerlijk eten en heb je een 360-graden uitzicht over de stad. Vanaf € 140 per nacht.

 

8. 1001-nachten

In dit ecologische huisje kun je romantisch overnachten. Je verblijft in Schagerbrug, in de kop van Noord-Holland: tussen Schagen en Callantsoog. Het huis is gemaakt van boomstammen van het landgoed en van binnen bekleed met schapenwol. Door de Perzische kleden, mozaïek lampen en een bijzonder hemelbed lijkt het net alsof je even in het verre Oosten vertoeft. Vanaf € 75 per nacht.

 

9. Slapen op het water

Overnachten op het water? Met de vakantieboot Frederiek, een klassieke platbodem van 8,5 meter, kun je vanaf Schermerringvaart opstappen en varen over het water naar Alkmaar of Amsterdam. Er zijn vier slaapplaatsen. Al in een half uurtje vaar je naar verschillende havens en kan je aanmeren voor ontbijt, lunch, diner of douche. Handig: voor deze boot heb je geen vaarbewijs nodig. Vanaf € 120 per nacht.
 

10. Tiny Houses

De huisjes zijn geschikt voor 2 personen en er is eventueel ruimte voor 2 logees. De Tiny Houses staan in DroomPark Bad Koophuizen en liggen middenin de Veluwse natuur en direct aan het Veluwemeer. Het strand is op loopafstand. Vanaf € 199 voor een weekend.

 

11. The Roosevelt hotel

In: Zeeland

Slapen in een standaard hotelkamer kennen ze hier niet, want namelijk iedere kamer is anders. Het interieur voor elke kamer is speciaal ontworpen: kamers met warme kleuren, suites met naturel tinten, hoge plafonds en houten vloeren. Het hotel ligt in het centrum van Middelburg. Vanaf € 94 per nacht.
 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

7x waterspelletjes kinderen
Beeld: Unsplash

Lege frisdrankflessen, een zakje ballonnen en wat plastic bekertjes: met deze 7 waterspelletjes voor kinderen kan de pret beginnen (en leun jij - op veilige afstand - lekker achterover in je tuinstoel).

Op een rij

Geef je kinderen en hun vriendjes een plastic bekertje en zet ze in een rij achter elkaar. De eerste giet een bekertje met water over zijn hoofd leeg (zonder achterom te kijken!) en het kind daarachter moet het water opvangen. Hoeveel blijft er over voor de laatste in de rij?

 

Speelgoedauto

Trek twee lijnen in je tuin of op straat: de start en finish. Zet op de eerste een paar speelgoedautootjes neer en geef je kinderen een waterpistool. Drie, twee, een… en spuiten maar. Wie als eerste zijn autootje over de finish krijgt, is de winnaar. Handig: zet een grote emmer water neer zodat de waterpistolen bijgevuld kunnen worden.
 

Lees ook
6x de leukste uitjes als je kind een echte waterrat is >


Flessenvoetbal

Niets leuker dan een potje ballen: laat de kinderen in een cirkel of tegenover elkaar staan met voor hun voeten een met water gevulde plastic fles. Met een voetbal moeten ze proberen elkaars fles om te gooien terwijl ze die van zichzelf beschermen. Enne… laat de doppen achterwege, maar dat had je natuurlijk wel begrepen.Bowlen

Leuke variant op het voetbal: maak je eigen bowlingbaan door de met water gevulde flessen in een driehoek bij elkaar te zetten. De kinderen gooien of rollen de bal over de baan: wie scoort als eerste een strike?

 

Waterballonnen

Een gouwe ouwe: vul enkele ballonnen met water en span een lijn in de tuin. Hang de ballonnen goed vast en laat de kinderen de ballonnen om de beurt kapotslaan met een stok. Pret gegarandeerd. Nog leuker: met een waterpistool van een afstandje goed mikken tot de ballonnen knappen.

 

Restaurant

Verdeel de kinderen in twee teams: de obers en de restaurantgasten. Zet een paar stoelen en hoge obstakels neer als hindernissen en laat de obers met een dienblad met bekertjes water het parcours afleggen. Een lastige klus, want de gasten gooien ondertussen natte sponzen naar ze toe. De bekertjes verdwijnen aan het einde van het parcours in een lege emmer. Draai de rollen halverwege om: hebben de obers of gasten het meeste water overgebracht?

 

Glijbaan

Wat is er leuker dan je eigen waterglijbaan in de achtertuin? Leg een stuk zeil in het gras, sproei ‘m nat met water en gebruik wat zeep om het zeil glad te maken. De kinderen nemen een aanloopje en glijden maar! Let er wel op dat de baan goed nat blijft, dus zet één van de kinderen ernaast met de tuinslang (kun je zelf lekker blijven zonnen).
 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

gamehallen kinderen
Beeld: Pexels

Gamehallen hadden voorheen niet het allerbeste imago (troosteloos, om een voorbeeld te noemen). Maar deze arcadehallen zijn écht heel leuk voor je kinderen - en stiekem ook voor jezelf.

1. Gamestate

In: Utrecht (maar er zit er ook eentje in Rotterdam en Kerkrade)

Vorig jaar werd-ie met veel bombarie in Utrecht geopend: Gamestate, de grootste gamehal van de Benelux, jawel! In deze retro gamehal spelen je kinderen (en jij) old school spelletjes als Mario Kart, Pacman en Donky Kong. Maar ook moderne games als Angry Bird en Candy Crush ontbreken niet. Deze arcadehal is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, die aan het eind van de dag ook nog eens een leuk prijsje mogen uitzoeken.

 


2. Funhouse

Kermisfananten kunnen hier hun hartje ophalen. Er zijn tal van attracties die je van de jaarlijkse kermis kent: ballen schieten, schuifautomaten en een draaimolen. Allemaal leuk en aardig, maar de videospellen mogen er ook zijn. Autoracen, dansen, schieten: alles kan. Net als rammen op de flipperkast - dat is zoiets als fietsen, je verleert het nooit.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

3. Bonami

In: Zwolle

Wil je naast lol maken en spelletjes spelen je kinderen iets van historisch besef bijbrengen? Dan vind je de perfecte combi in het Bonami Spelcomputer Museum. De museumcollectie telt computers in alle soorten en maten en begint in het jaar kruik (nou ja…) met floppy’s en de eerste pc. In de Arcadehal staan zo'n vijftig arcadekasten en flipperkasten. Leuk: met een groot deel van alle tentoongestelde items kan gewoon gespeeld worden. Van spelen op de eerste pong-computers tot de nieuwste snufjes: je vindt het hier.

 

Lees ook
DE DEUR UIT: Dit zijn de leukste sprookjesparken in Nederland >

 

4. The Game Box

In: Almere

Klassiek meets modern in deze Flevolandse gamehal. Je kunt ouderwets een knuffel winnen voor je geliefde (of laten winnen) door loeihard op een boksbal te meppen. Je kids kunnen met simulatoren voor dinosaurussen vluchten in de wereld van Jurassic Park. Jullie kunnen weddenschappen afsluiten wie het snelste is in een autorace en samen dansen  met Dance Dance Revolution. Door te gamen verdienen jullie tickets, waarmee je prijzen kunt uitkiezen. Mop mop, gas d’r op!

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

5. Funland

In: Scheveningen

Zin in actie na een dagje strandhangen? Of laat het Hollandse weer jullie in de steek? Op de Scheveningse boulevard zit een van de bekendste gamehallen van Nederland: Funland. Je kinderen kunnen helemaal losgaan op nostalgische kermisattracties én de nieuwste arcade games. Airhockey, de Hoover of de DDR Dance Machine (dit is blijkbaar een rage uit Japan, niet het voormalige Oost-Duitsland): vervelen doen jullie je er geen moment, beloofd.

gamehallen-kinderen
gamehallen-kinderen

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >