Yolanthe: ‘Na de scheiding moest ik mezelf opnieuw uitvinden’

17.06.2023 08:00
Yolanthe Cabau Fotografie: Mark Groeneveld

Yolanthe Cabau woont met zoon Xess (7) in Los Angeles. In deze column deelt ze haar ervaringen als single moeder en carrièrevrouw.

Op dit moment ben ik helemaal gesetteld in Los Angeles en ben ik van plan om hier voor langere tijd te wonen. LA past heel erg goed bij mijn zoontje Xess en mij qua positieve energie, de fijne mensen, de sportieve lifestyle en natuurlijk het werk in de filmindustrie. Xess gaat hier naar school en heeft hier zijn basis. Hij heeft vriendjes, zijn sport en zijn hobby’s. Dit vind ik heel belangrijk voor hem. Het ging echter niet altijd zo goed met ons.

Een moeilijk punt in mijn leven was mijn scheiding van Wesley. Wanneer je je geliefde eeuwige trouw belooft, verwacht je natuurlijk niet dat je leven er tien jaar later compleet anders uitziet. Ik moest mezelf opnieuw vinden. Deze persoonlijke reis heeft uiteindelijk geresulteerd in de oprichting van Cabau Lifestyle in 2019. Een lifestylemerk dat zich volledig richt op mental wellbeing, health, body confidence en inner peace.

Balans

De balans in mijn leven bewaar ik door naar mijn gevoel te luisteren. Er is altijd wel iemand die het ergens niet mee eens is of dingen anders ziet dan jij. Het belangrijkste is dat je gelooft in jezelf en in je beslissingen. Meditatie en self-care helpen daarbij. Soms hebben we het zo druk dat we vergeten om tijd te besteden aan onszelf, terwijl dit het allerbelangrijkste is. Sporten, gezond eten en mediteren is niet alleen goed om jezelf fysiek fit en gezond te voelen, maar ook om mentaal meer rust en balans te ervaren. 

“De balans in mijn leven bewaar ik door naar mijn gevoel te luisteren”

Mediteren heeft mij geholpen om dingen makkelijker los te laten en de rust te vinden in stressvolle periodes zoals tijdens mijn scheiding. Mijn gezonde lifestyle helpt mij om lange werkdagen vol te houden en het werk en moederschap goed te kunnen combineren. Na drukke of stressvolle periodes merk ik aan mezelf dat ik veel behoefte heb aan mediteren en sporten om weer die rust te vinden.

Bij jezelf blijven

Voor mij werkt het om dicht bij mezelf te blijven. Ik kan niet meer doen dan mijn best. Niet alles in je leven hoeft altijd op 100% te draaien. Het is belangrijk dat we onszelf vergeven als we iets NIET kunnen of niet 100%. Als we eens wat minder druk op onszelf leggen, ervaren we veel meer rust en balans. 

En onthoud dat je niet alles alleen hoeft te doen. Soms moet je om hulp durven vragen; wanneer je er even doorheen zit, de balans kwijt bent of advies nodig hebt. Op dit moment ben ik bezig met het ontwerpen van een nieuwe kledingcollectie. Hier moeten veel beslissingen voor worden genomen: van het label, de naad tot de fitting, de ontwerpen en lookbooks. Gelukkig heb ik een heel fijn team dat mij daarbij helpt. Zonder hen zou ik het niet kunnen. Ik ben dankbaar voor mijn team en items die we creëren. Psst.. 28 juni lanceren we de collectie.