Patricia onthult slaapkamergeheim: ‘Mijn man deed het alleen om mij te plezieren’

18.02.2022 09:02
Patricia van Liemt

Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van Maria (11) en Phaedra (8). Elke vrijdag schrijft ze rake, eerlijke, grappige en vooral herkenbare columns over haar leven en het moederschap.

Het waren vier fantastische maanden…

 

Diep gekoesterde wens

Mijn slaapkamergeheim dat ik jaren met me meedroeg, bleek uiteindelijk helemaal geen dealbreaker te zijn voor mijn man. Want toen ik eenmaal mijn diep gekoesterde wens aan hem had uitgesproken, ging het allemaal heel snel.

De eerste nachten waren wat onwennig. Voordat we samen naar bed gingen, was het vrij duidelijk dat er iets in de lucht hing. Elke nacht genoot ik een beetje meer, maar ik zag aan mijn man dat hij het enkel en alleen deed om mij te plezieren.

 

Lees ook
Patricia: ‘Nee, wij vrouwen houden niet van dickpics!’ >

 

Was dit het allemaal waard?

In het begin accepteerde ik dat het nu eens om mij draaide in de slaapkamer en niet alleen om hem, maar al snel bekroop me toch een soort schuldgevoel. En ik merkte aan hem dat zijn ‘zin’ minder werd.

Ik voelde een afstand tussen ons ontstaan. Was dit het allemaal wel waard?

 

Het roer om

Afgelopen week was het Valentijnsdag en ik besloot het roer om te gooien, want alleen is ook maar alleen. Onze vier maanden oude eenpersoonsdekbedden kregen een nieuwe bestemming: de kinderbedden. De luxe four seasons ganzenveren dekbedden werden zeer gewaardeerd door de kids en zij namen dan ook met veel plezier afscheid van hun oude Ikea-dekens.

En mijn man en ik? Wij slapen sindsdien gewoon weer onder ons oude tweepersoonsdekbed. Lekker dicht tegen elkaar aan.

 

Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van 2 lab baby’s Maria (11) en Phaedra (8). Ze werkte o.a. bij Qmusic en 100% NL. Haar succesvolle podcast serie Let’s Talk About Sex(e) hoor je nu op GoodLIFE Radio. Haar man woont doordeweeks in Zwitserland, wanneer ze probeert kids, werk en girls nights zo goed en zo kwaad te combineren. In haar debuut roman ‘De Lab Baby’ vertelt ze over haar persoonlijke ervaringen met IVF.

 

Meer columns van Patricia? Elke vrijdag komt er een nieuwe column op KekMama.nl. Lees hier de eerdere columns.