Patricia heeft een onhebbelijke gewoonte: ‘Ik vraag me direct af hoe zijn poep eruitziet’

01.03.2024 08:00

Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van Maria (13) en Phaedra (10). Elke vrijdag schrijft ze rake, eerlijke, grappige en vooral herkenbare columns over haar leven en het moederschap.

“Alles wat groen is, eet ik niet,” hoor ik een vriend van midden dertig semi stoer zeggen. Mijn mond valt open van verbazing. Ik struikel over mijn opkomende vragen, want ik wil heel graag weten wat hij dan wel eet. Ook de rest van zijn smakenpallet blijkt niet heel erg uitgebreid te zijn en ik vraag me af hoe zijn poep eruit ziet. Ja sorry, dat is een onhebbelijke gewoonte van mij, die ik normaliter voor me houd.

Plakpoep

Maar nu we het er toch over hebben… Ik heb dus ooit geleerd dat als je een gebalanceerd dieet hebt, je ontlasting ‘makkelijk’ moet zijn. En dat wc-papier een luxe is. Voorbeeld; als ik boodschappen doe en ik zie allemaal ongezonde voeding in het karretje van degene voor me liggen, dan denk ik: plakpoep! I know, it’s weird. Maar ik kan er niets aan doen.

“Als ik allemaal ongezonde dingen in iemands supermarktkarretje zie liggen, denk ik: plakpoep! I know, it’s weird”

Gezonde prutjes

Terwijl mijn vriend verder klaagt over alles dat gezond is, denk ik na over mijn eigen kinderen. Want ook die moet ik soms met een trechter gezonde dingen voeden. Picky eaters, noemen ze dat. Heel irritant. Ik heb geprobeerd hun smaakpapillen op te rekken, door als kersverse moeder hele gezonde prutjes voor ze te maken. Van de meest vergeten groente tot aan de vissigste vis. Alles ging in de blender. Het resultaat werd met liefde gegeten. En toch is het ergens verkeerd gegaan. Want verder dan broccoli en snijboontjes kom ik vandaag de dag niet. ‘O en komkommer, maar die mag echt geen naam hebben. Dat
is een farce van louter water.

Lees ook – ‘Als ik dit woord zeg, weten mijn kinderen dat daarna de hel losbarst’ >

Blauwe poep

Goed, als ik naar mezelf kijk ben ik ook pas later bepaald eten lekker gaan vinden, olijven, haring en spruitjes. Dus ik blijf er vertrouwen in hebben dat het met mijn kinderen ook wel goed komt. Ze hebben trouwens ooit tijdens een vakantie in Italië blauwe poep gehad! De boosdoener was een gif blauw smurfenijsje van de lokale ijssalon. Ik ga ervan uit dat zij later zeggen ‘alles wat blauw is, eet ik niet’, nou dan komt het wel goed.

In de extra dikke special van Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.