Ga er maar aan staan: Patricia moet haar dochter uitleggen wat ‘doggy style’ is

29.01.2021 09:02
Patricia van Liemt wat is doggy style kind uitleggen

Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van Maria (10) en Phaedra (7).

Het is maandagochtend. De klok geeft net geen half negen aan en iedereen zit nog in lockdown-pyjama aan een semigezond ontbijt, stilletjes te hopen dat ons internet vandaag de behoefte van vier mensen die tegelijk online willen gaan, gaat doorstaan.

Ik klap mijn laptop dicht en kijk in een blij verrast gezicht van mijn man. Ik denk een jongensachtige blik te herkennen, met daarin vooral hoop. De hoop op seks – het liefst vanavond, of in de beste versie van zijn gedachten in ieder geval deze week. Ik weet niet hoe het bij jou gesteld is, maar mijn libido is naar een nieuw soort monsterlijk dieptepunt gezakt. Sterker nog: het is non-existing. Iets uit een ver verleden waarin we licht beschonken terugkwamen van een restaurantbezoek, de oppas betaalden, ieder ons eigen weg vonden in het naar bed gaan, maar elkaar weer tussen de lakens terugvonden.
 

Doggy style

Nu lijkt het net of onze relatie bestaat bij de gratie van alcohol en vreemde mensen als publiekelijk voorspel. En wellicht was dat ook wel het beste recept voor onze wekelijkse animale uitwisseling. Triestig? Welnee. Ik verlang naar die tijd. Ah, ik gebruik het woord ‘verlangen’, mijn libido lijkt toch een signaal af te geven. Ik kijk mijn man aan over het bord Special K van onze oudste dochter en het signaal lijkt meteen weer zwakker te worden.

‘Mam, wat betekent doggy style nou?’

‘Ja, lieverd, wat betekent dat nou?’, echoot mijn man, die duidelijk wel in contact met zijn libido staat, erachter aan.
 

Coronaproof

Misschien is wat duiding gewenst, want je kunt je afvragen wat deze terminologie op een semistralend witte Word-pagina op de desbetreffende maandagochtend op mijn pc deed.

Ik maak een radioprogramma over seks/gender en deze keer stond seks ten tijden van corona centraal. Huisarts Rutger Verhoeff zou mijn tafelheer zijn en ik had wat voorbereidingen getroffen door me online in te lezen – waarbij doggy style een uitkomst bood om dus een soort van coronaproof seks te hebben. Het coronavirus kun je dus wel overdragen door te zoenen, maar niet als je het besluit op zijn hondjes te doen.
 

Lees ook
Déze pikante vraag van haar dochter (8) overvalt Nicolette Kluijver >

 

Doin it

Inmiddels kijken zes vragende ogen mij aan, waarvan er vier oprecht zijn en twee nog steeds plagend.

‘Jullie weten wat seksen is, toch?’

‘Ja ma-am’, klinkt het.

‘Nou doggy style is wat Lodewijck (onze zwarte labrador) soms doet met andere honden in het bos. Mensen kunnen ook op die manier met elkaar seksen.’

‘Ehw, met een hond?!’

Ik zie dat de lol er voor mijn man inmiddels ook vanaf is.

‘Nee, natuurlijk niet lieverd, maar gewoon niet boven op elkaar, maar achter elkaar’, zeg ik.

Ik zie aan vier ogen dat ze het niet begrijpen, maar er absoluut geen woord verder over willen horen. Normaliter zou ik erop doorgaan, omdat ik vind dat seks bespreekbaar moet zijn, maar ik besluit in mijn lockdown-pyjama het er voor nu bij te laten.

Ik loop naar het koffieapparaat voor een zeer nodig kopje koffie als ineens LL Cool J met ‘doin it’ uit de speakers schalt. Ik draai me om en kijk in het ondeugende gezicht van mijn man. Ik moet lachen en hij beantwoordt mijn lach met een knipoog. Hé voel ik daar toch weer een hele kleine vlinder uit quarantaine komen…
 

Patricia van Liemt is radiopresentator, schrijver en moeder van 2 lab baby’s Maria (10) en Phaedra (7). Ze werkte o.a. bij Qmusic en 100% NL. Haar succesvolle podcast serie Let’s Talk About Sex(e) hoor je nu op GoodLIFE Radio. Haar man woont doordeweeks in Zwitserland, wanneer ze probeert kids, werk en girls nights zo goed en zo kwaad te combineren. In haar debuut roman ‘De Lab Baby’ vertelt ze over haar persoonlijke ervaringen met IVF.

Meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief >