Mariëtte vertelt openhartig: ‘Toen de vakantie dichterbij kwam, sliep ik niet meer’

16.07.2021 13:42
Mariëtte Middelbeek

Mariëtte Middelbeek is auteur en columnist en mamavlogger voor Kek Mama. Samen met haar man Erik heeft ze zoon Casper en dochter Nora.

Het was een geweldig idee. Althans, zolang het nog ver weg was. Na drie fijne weken Spanje zou mijn zwager gezellig een paar dagen langskomen aan de costa, om vervolgens Casper en Nora mee te nemen op de terugvlucht. Erik en ik zouden dan met een volgepakte auto in twee dagen terugrijden, uiteraard met luxe overnachting en nog luxer diner tussendoor. Wat us-time na een vakantie die, zoals dat gaat, in het teken stond van zwembaden, zandbakken en minidisco’s.

Toen we dit regelden, vond ik het zo goed bedacht van ons. Toen het dichterbij kwam, sliep ik niet meer. Want in gedachten zag ik het vliegtuig al in brand vliegen, zou de piloot worden gekidnapt, zou het landingsgestel afbreken en als al die rampspoed zou uitblijven, dan zouden Erik en ik vast verongelukken tijdens onze romantische terugreis-getaway. Dit is overigens een bekend probleem bij mij, ik ben van de doemscenario’s. Erik keek me glazig aan en hield zich vervolgens bezig met het reserveren van dat luxe restaurant.
 

Lees ook
Weekendje Amsterdam zonder kinderen? Zó kun je de hoofdstad het beste verkennen >

 

Net een vakantie van vroeger

Mijn zenuwen ten spijt stapten de kinderen natuurlijk gewoon met hun oom in het vliegtuig en na twee uur nagelbijten (ik dan, zij aten de complete trolley leeg en keken onbeperkt filmpjes) kwamen ze blakend van gezondheid aan op Schiphol. Erik en ik stapten in de auto en genoten van de radio die we gewoon konden horen en het feit dat niemand honger of dorst had / drie seconden na de vorige stop moest plassen / ruziemaakte wegens ‘hij/zij zit in míjn lucht’ en andere achterbankbelevenissen.

Die avond sliepen we in een schattig Frans landhuis-hotelletje zonder enige vorm van kinderentertainment, gingen we chic uit eten in een restaurant waar ze je raar aankijken als je een menu enfant bestelt, was het even net een vakantie van vroeger en hadden we het heel lang over wat een heerlijke kinderen wij toch hebben. Want hoe lekker het ook is om zo’n avond en nacht helemaal voor ons tweeën te hebben, ik zou er de minidisco’s, eenhoornijsjes en eindeloze dobbersessies met kleurrijke luchtbedden nooit meer voor willen ruilen.
 

Deze column staat in Kek Mama 08-2021.

 

 

Meer lezen? Neem hier een abonnement op Kek Mama, de #1 glossy voor moeders.