COLUMN MARIËTTE: Alsof ik hem uit het vliegtuig duwde

17.08.2016 19:36
Vliegtuigstress Beeld: privé

Kek Mama-columnist Mariëtte Middelbeek zet elke week persoonlijk, herkenbaar en met humor de zaken voor je op een rij. Deze week: Alsof ik hem uit het vliegtuig duwde.

 

Er was een leuk idee. En zoals dat gaat met leuke ideeën bij Kek Mama: we zetten alles op alles, belden, mailden en smeekten wat af en toen ineens was daar een heus vliegtuig, een echte filmcrew en een heleboel passagiers met oververhitte kinderen, de mijne incluis.

Het idee was: lijkt leuk, vakantie, tenzij je moeder bent, je dus 173 koffers moet inpakken, volop entertainment moet organiseren, geen seconde je ogen dicht kan doen en vreest voor driftbuien in overvolle vliegtuigen. Kortom: geen ZonZeeStrand, maar ZonZeeStress, meteen ook de naam van onze geweldige zomeractie.

Helemaal in mijn rol

En bij een geweldige zomeractie, hoort een geweldig filmpje, dat we dus opnamen in een waar vliegtuig. Het was die dag toevallig 51 graden, wat nog extra bijdroeg aan het vakantiegevoel. Casper had ook een rol, namelijk: driftige peuter spelen. Hij bleek een natuurtalent. Ook al zaten we maar een uur in het vliegtuig, dat was meer dan genoeg voor mij om helemaal in mijn rol van gestreste moeder te raken en niet meer te weten hoe ik mijn eigen kind enigszins sociaal acceptabel moest houden. Binnen mum van tijd stond hij boven op de stoel, rende door het gangpad, liet zich dramatisch op de grond vallen waarbij hij zijn hoofd stootte en schreeuwde alsof ik probeerde hem boven de Atlantische Oceaan uit een raampje te duwen. Hij eiste mijn telefoon op, weigerde die vervolgens af te staan, verloor een slipper die ik nooit meer aankreeg en deed er alles aan het mij die dag makkelijk te maken een verhitte peutermoeder te spelen.

Geschreeuw, gejengel en peutergedoe

Laten we zeggen dat ik ineens heel blij was dat wij dit jaar met de auto op vakantie gaan. Daar valt natuurlijk ook een hoop tegenin te brengen, maar dan zijn wij in elk geval de enige slachtoffers van geschreeuw, gejengel en peutergedoe op de achterbank en de kans dat Casper ineens een slapende bejaarde op z’n voet beukt is ook wat kleiner.

Herkenning helpt. Wijn ook.

Over twee dagen vertrekken we naar Frankrijk. Met de auto dus. Ik ZonZeeStress wat af over de gedachte aan monsterfiles, autopech en kwijtgeraakte spenen en het idee dat er nog koffers gepakt moeten worden, vijftien winkelwagens last minute inkopen moeten worden gedaan en of dat ene onmisbare achterbanktafeltje dat ik bestelde wel op tijd gaat aankomen. Gelukkig weet ik dankzij de vele reacties op onze acties nu dat ik niet de enige ben. Helpt toch. Net als wijn, trouwens. Ben ik even blij dat ze daar in Frankrijk ruime voorraden van hebben.

Hilarisch filmpje

Bekijk onderaan deze pagina ons hilarische filmpje. Ik ben die ene die op de tweede rij gestrest zit te kijken, met die baby op schoot. Casper is die blonde krullenkop die de zakenman voor hem (in het echte leven zijn liefhebbende vader) op zijn hoofd mept.

 

Mariëtte Middelbeek (33) is schrijver en chef redactie van Kek Mama. Ze is getrouwd met Erik, met wie ze zoon  Casper (2) en dochter Nora (6 maanden) heeft.