Kimberley: ‘Hoewel ik zwoer geen moeke-moeke te worden, woon ik zowat in mijn satijnen ribbelpak’

14.02.2024 11:42

Kimberley van Heiningen is getrouwd met Kevin, (bonus)moeder van Norah (6) en Jackie (1).  

Valentijnsdag 2020. Van ver hoor ik Martin Morero al brullen: Echte liefde, onverwoestbaar…” Niet eens in de kroeg (mijn verzoeknummer op feesten en partijen, na genoeg bubbels trakteer ik je zelfs op gênante imitatie), maar op klaarlichte dag. Buiten. Welke debiel? denk ik nog, terwijl naast me een auto stopt die me bekend voorkomt. Mijn debiel, zo blijkt, gooit de deur open. De bijrijdersstoel ligt bezaaid met rode en roze rozen, de radio staat op standje Tinnitus. 

December 2023. Ping! Ik open het linkje. Een slowcooker. “Handig toch? Doe die maar voor kerst” klinkt het naast me, want de apper zit gewoon naast me op de bank. Bij wijze van antwoord stuur ik een ander linkje, om mijn cadeau een paar dagen later zelf in te pakken. Onder het mom: als ik toch al voor iedereen en je moeder aan het inpakken ben, kan dat ene wat-zou-dáár-nou-in-zitten?-pakje ook wel bij. Niet alleen ons kerstlijstje is MAND; dikwijls appen we elkaar alleen één woord. Een heel belangrijk dat-mogen-we-niet-vergeten-woord, dat wel. Zoals: ‘kliko.’ Of: ‘gymkleding.’ Niet te vergelijken met de epistels uit de datefase. 

Lees ook – ‘59 dingen die je denkt als je kind slapen voor losers vindt’ >

En hoewel ik zwoer echt geen moeke-moeke te worden, ben ik dat bij tijd en wijle wel. Vooruit, voor kort pittig met hoog perioxidegehalte in de stekels hoeft ie niet te vrezen. Maar… ik woon zo ongeveer in mijn pak van satijnen ribbelstof. Best chic en vooral comfortabel, vind ik. Een pyjama, vindt hij. Waarschijnlijk omdat ik weleens met pak en al het bed in struikel. Of het logeerbed, als hij hier de ‘nachtdienst’ draait. Daar had ik vroeger ook één woord voor: sleur. Maar dat spel je toch anders. 

“Vooruit, voor kort pittig met hoog perioxidegehalte in de stekels hoeft ie niet te vrezen. Maar toch…”

Nu, weet ik namelijk dat het niet de bloemen op de bijrijdersstoel zijn (maar als je dit leest… bloemen, leuk!), maar de gedeelde verantwoordelijkheden, banale gesprekken en één-woord-appjes die me eraan herinneren dat we niet meer daten, maar ons leven delen. En dat leven is allesbehalve saai: zo kregen we onze dochter, zeiden we ‘ja’ (of yes) in New York én hebben we nog geen bon voor het verkeerd sorteren van de kliko ontvangen. Hoogtepunt na hoogtepunt, zeg maar. Of zoals Martin Morero het noemt: “echte liefde, onverwoestbaar.”

Kimberley’s column staat in Kek Mama Editie 1 van 2024, liefde en seks, ligt nu in de winkelWil je dat de glossy altijd als eerste bij jou op je deurmat valt? Abonneer je dan nu voor slechts €29,95 per jaar.