‘Nachtelijke avonturen houden we privé binnen de kunststof muren’

29.07.2022 07:43
Jannine Berkelaar

Jannine Berkelaar is hoofdredacteur van Kek Mama. Samen met haar man Erik heeft ze dochter Elin (9) en zoon Mats (7).

Al jaren vieren wij onze zomervakanties op een camping. Als ware luxepoezen in een stacaravan, dat dan weer wel. Elk jaar komt er een nieuwe upgrade bij: extra kamer, airco, grotere veranda, Nespresso-apparaat. Zo hebben we wel het genot van de gezelligheid van de camping, maar niet de lasten van de diehard kampeerders (openbare toilet-gebouwen en met je teiltje met afwas over het veld).

Stacaravan

Nóg een voordeel aan een stacaravan is dat het iets geluiddichter is dan het canvas van de tentdoek en dat is op meerdere momenten handig. Nachtelijke avonturen houden we privé en jankbuien van de kinderen omdat ze om 23.00 uur toch echt een keer naar bed moeten, blijven binnen de kunststof muren.

Lees ook – Seks in de voortent: ‘Hoe dóen mensen dat?’ >

Rustgevend geluid

Toch kan ik me voorstellen dat het een rustgevend geluid moet zijn voor veel mensen. Het geroezemoes dat zich door het canvas dringt terwijl je op je bed ligt. Het ruisen van de wind langs de scheerlijnen. Het zachte getik van een nachtelijke regenbui. Het gesnurk van de buurman… Oké, dit is het moment waarop ik wakker word geschud uit deze dagdroom. Letterlijk, want iemand hoeft maar iets te hard te zuchten in zijn slaap en hij krijgt van mij een por. En dat wordt wat lastig als het snurkende onderwerp twee canvas doeken verderop ligt.

Dus houd ik het bij de vertrouwde kunststof en relatief geluiddichte muren. Altijd inclusief mijn lifesavers: oordoppen. Werkt ook heel goed tegen zoemende muggen en zuchtende en snurkende mannen. En huilende kinderen? Die hoor je er (helaas) gewoon doorheen.

Dit artikel staat in Kek Mama 08-2022.

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.