‘Lekker ontspannen dagje? Mwah’

02.05.2023 06:14
Jannine Berkelaar Beeld: Nine IJff

Jannine Berkelaar is hoofdredacteur van Kek Mama. Samen met haar man Erik heeft ze dochter Elin (10) en zoon Mats (8).

De eerste warme zonnestralen van het jaar vragen erom eropuit te gaan. Voor ouders in de tropenjaren niet echt een makkie.

Zo kan ik me nog levendig de voorbereidingen voor een dagje strand voor de geest halen. Al die spullen om mee te sjouwen; van luiers tot voldoende eten en van speelgoed tot zonnebrand. Het vergt al mijn denkkracht en veel energie om niks te vergeten. Ik opper nog: “Zullen we anders een pop-uppicknick in de tuin organiseren?” “Nee!” is het duidelijke antwoord.

Lees ook – 12x low budget (en soms zelfs gratis) uitjes met kinderen >

Met volle bepakking

Tijdens het inpakken beantwoord ik vragen over het aantal zandkorrels op de wereld en of er een zwemband voor olifanten bestaat. Na wat een eeuwigheid lijkt te duren, vooral voor mijn ongeduldige kinderen, zit iedereen in de gordel. Nu maar hopen dat er geen files zijn en er nog een parkeerplekje vrij is. Met volle bepakking op zoek naar een plekje met schaduw, waar het niet te hard waait en waar de kinderen kunnen spelen terwijl je ze in de gaten kunt houden.

In de eerste minuut krijgt iemand zand in de ogen, valt er een ijsje, wordt een emmer afgepakt, is het te warm of te koud of moet er iemand poepen. Lekker ontspannen dagje? Mwah. Maar hé, alles voor de kinderen.

Bijzondere momenten

En toch, als we herinneringen ophalen aan dit soort dagen overheersen de mooie en bijzondere momenten: een zeemeeuw pikte Mats’ broodje, een enorme strandwachtauto scheurde langs de kust, kleurrijke vliegers dansten mooie figuren in de lucht. Dat zie je in de achtertuin niet.

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.