Weekendje met de kids naar Antwerpen? Dit zijn de leukste activiteiten

21.06.2024 15:57

Antwerpen is een bruisende stad waar veel te beleven valt. Ideaal voor een leuk weekendje weg met de kinderen dus! Als je op zoek bent naar alle kindvriendelijke hotspots, lees dan gauw verder. In dit artikel vertellen we je samen met Lekkerwegtips.nl over de leukste bezienswaardigheden in Antwerpen die je niet mag missen bij je bezoek.

1. ZOO Antwerpen
Als een van de oudste en beroemdste dierentuinen van Europa, heeft ZOO Antwerpen een naam hoog te houden. En dat doen ze: je kunt je hier de hele dag vermaken.

Wandel door de Mensapenvallei en breng ook zeker een bezoekje aan het Rifaquarium. De dierentuin ligt midden in de stad, maar is toch een oase van rust. Een echte aanrader dus!

2. Chocolate Nation
Nabij Centraal Station vind je het grootste museum over Belgische chocolade ter wereld. Jij en je kids kunnen hier van alles ontdekken en natuurlijk ook proeven. Levensgrote fantasie-machines, jungles en zelfs de haven van Antwerpen: Chocolate Nation heeft een hoop avonturen te bieden!

3. Wandeling langs de stripmuren
Lezen je kids graag over de avonturen van stripfiguren zoals Suske en Wiske? Dan zijn de stripmuren een leuke manier om de stad te verkennen. Er zijn in totaal 14 muurschilderingen, die je in zo’n 4 uur wandelen allemaal kunt bekijken. Is 4 uur te lang voor jouw kids? Dan kan je de wandeling ook in delen maken. Daarnaast is er een speciale kaart die je kunt meenemen tijdens je wandeling.

4. Illusion Antwerpen
Optische illusies waarmee je de leukste foto’s kunt maken: in museum illusion Antwerpen kijkt jong tot oud hun ogen uit. Zo is jouw zoon of dochter opeens een stuk groter dan jij, of lijkt het alsof jullie samen uit de televisie komen. Een leuk en leerzaam museum waar jullie een hoop grappige foto’s kunnen maken als aandenken aan jullie weekendje weg.

5. Vlaeykensgang
Waan je in de middeleeuwen in het centrum en loop door de steeg genaamd Vlaeykensgang. Een historisch stukje Antwerpen waar je, als je niet weet waar het zit, zo voorbij loopt. ‘s Avonds nog leuker dan overdag door de charmante lichtjes en het aangelegen restaurant, waar je lekker een hapje kunt eten na een dagje struinen in Antwerpen.

Samen op pad

Als moeder doe je vaak constant je best om ervoor te zorgen dat je kids het naar hun zin hebben. Bespaar jezelf de stress en neem samen eens een kijkje bij een van de bovenstaande of andere leuke uitjes in de grootste havenstad van Vlaanderen. Dat wordt gegarandeerd een succesvol weekendje weg!