Wauw: dít zijn de meest magische plekken in Nederland

21.09.2020 07:01
magische plekken Nederland

Van de Kinderdijkse molens tot enorme tulpenvelden: Hoe klein ons kikkerland ook is, je vindt er de mooiste plekken.

Bekijk deze top 6 van reiszoekmachine Skyscanner maar.

 

Naarden-Vesting

Open grasvelden, groene heuvels, speelweiden voor kinderen en prachtige gebouwen van vroeger: zodra je de vesting binnenrijdt, kijk je je ogen uit. Zelfs de pittoreske winkelstraat is de moeite waard en als jullie er dan toch zijn: breng een bezoek aan Passionata. Hier serveren ze de lekkerste broodjes van het Gooi. 

 

Kinderdijkse molens

Deze molens langs de Lek en de Noord lijken door de mooie omgeving net een schilderij. Niet zo gek dat ze op de UNESCO Erfgoedlijst staan. Huur met het hele gezin een paar fietsen en je kunt ze vanuit alle hoeken bekijken.

 

Tulpenvelden Hillegom

Nog zo’n prachtplek om langs te fietsen: de tulpenvelden van Hillegom. Staan in elk toeristisch boekje, dus een goede reden om ze niet over te slaan. Waar je ook mooie velden kunt vinden? Lisse, Noordwijk en Voorhout.

 

Lees ook
9x de mooiste picknickplekken van Nederland >

 

Vuurtoren Noorderhoofd Westkapelle

Een van de meest bijzondere plekken aan de kust is de vuurtoren Noorderhoofd in Westkapelle. Het wijdse uitzicht op zee in combinatie met deze toren geven je een ultiem vakantiegevoel. Neem een schepje, emmer of vlieger mee en laat je kind ravotten terwijl jij geniet van de mooie omgeving.

 

Spaarne Haarlem

Het historische centrum van Haarlem kent een van de mooiste stations in Nederland. Ook uniek: het uitzicht op het Spaarne ten hoogte van molen de Adriaan. De combinatie van historische gebouwen, het water van het Spaarne en de mogelijkheid om een terrasje te pakken maken Haarlem compleet.

 

Hunebedden Borger en omgeving

Een van de meest bijzondere historische plekken die in Nederland te vinden zijn. In de omgeving van Borger, Assen en Emmen zijn de restanten van 53 grafheuvels te vinden en in het naastgelegen museum leren kinderen van alles over de prehistorie.

 

Meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >