In samenwerking met Kek Mama

Waarom een gezinsvakantie naar Oostenrijk in de zomer een geweldig idee is

20.05.2021 15:08
waarom vakantie Oostenrijk

Ben je straks op zoek naar een zomervakantie vol actie, afgewisseld met fijne relaxmomenten? Oostenrijk biedt deze ultieme combinatie. (E)bike door het dal, beklim de bergen, plons in een bergmeer en ga op ontdekking in de geweldige natuur.

Beleef samen avonturen

Oostenrijk biedt ruimte en mogelijkheden om veel te ontdekken en onvergetelijke avonturen te beleven. Ook in de zomer. Het klimaat is ideaal om het hele jaar door bezig te zijn in de prachtige natuur en de moderne infrastructuur zorgt ervoor dat dit veilig kan.

 

Ontdek het Zillertal

Wandelen of fietsen, klimmen of golfen, zwemmen of gewoon ontspannen. Er is voor ieder wat wils in de Zillertaler en Tuxer Alpen en dat betekent genieten met het hele gezin. Er ligt maar liefst 1.400 kilometer aan wandelroutes.

 

Ahorn: de berg voor genieters

Van zonsopgang tot zonsondergang biedt de Ahorn voor iedereen wat. Na een stevig bergontbijt is het tijd voor het gezellige, voor kinderwagens geschikte pad met vier uitzichtplatforms. Bij de Ahornsee en de Ahornbachl is het heerlijk spelen, rusten en ontspannen en in de Adlerbühne Ahorn vind je de nieuwe valkerij bij het stuwmeer. Hier kijken niet alleen de kleinsten hun ogen uit.

 

Wandelen en spelen

Leuk voor kinderen én volwassen: lopen over boomschors en kiezelstenen op het blotevoetenpad Spieljoch, en op de Rosenalm in Zell am Ziller vind je de sparrenburcht met een glijtoren, klimtoren, kraantoren en uitkijktoren. Of kies voor het Sparrenbosmeer waar je een wandelingetje maakt van het houten kasteel in de speeltuin, naar het meer om daar een duik nemen.

 

Sneeuwballen gooien in de zomer?

Het kan in het Gletsjerpark op 3.250 hoogte, de hoogstgelegen speeltuin van Europa. Lekker ravotten in de sneeuw, middenin de winter is wel heel een bijzonder gevoel. Grote kans dat je kinderen dat niet zullen vergeten.

 

Op naar het Ötztal

Zodra je het Ötztal inrijdt zie je boomgaarden en wijnranken, maar aan het eind bewonder je de ruige besneeuwde bergen. In de megaspeeltuin Widiversum (hoe cool, op 2.000 meter hoogte) in Hochoetz kunnen je kinderen los.

 

Lekker smikkelen

Ook superleuk voor het hele gezin is de avontuurlijke wandelroute Almzeit Sölden. Onderweg doe je allerlei opdrachten en spelletjes en proef je regionale lekkernijen in berghutten die op de route liggen.

 

Neem een duik

Plonzen doe je samen in Alpen Arche Noah van Therme Aqua Dome in Längenfeld. In dit waterpark met glijbanen kun je naar hartenlust zwemmen en spelen. Of neem een duik in de natuur in het kraakheldere water.

 

Kijk voor meer informatie en de leukste vakantie-inspiratie op: www.austria/info/zomer
 

Check voor vertrek wel even de huidige coronamaatregelen.