Slapen in een boomhut of kasteel: 5x bijzondere overnachtingen in Nederland

17.08.2022 12:39
luxe glampings Nederland Beeld: Unsplash

Kamperen, maar dan anders. Op deze bijzondere campings in Nederland ervaar je het ultieme vakantiegevoel. Kidsproof.nl zocht de leukste zomeruitjes voor je uit.

Boomklimmer

Breng de nacht door in een boomhut. Op Camping de Reeënwissel in het Drents-Friese Wold ga je letterlijk de boom in. Via een veertien meter lange touwbrug loop je vanuit je vierpersoons boomhut naar je veranda. Dé plek om wild in de omgeving te spotten.

reeenwissel.nl

Koninklijke vakantie

Prinsjes en prinsesjes, komt u maar! Met je hele hofhouding overnacht je in het kasteel op ’t Rheezerwold in Hardenberg. Maar dat is niet het enige bijzondere op dit vijfsterren vakantiepark: de interactieve spellen zijn echt gaaf. Een led-verlicht voetbalveld en een speelboog die beweging omzet in geluid, om maar twee voorbeelden te noemen.

rheezerwold.ardoer.com

Pareltje in de bossen

EuroParcs Resort De Wije Werelt is een pareltje in de bossen van Otterlo. Je wandelt of fietst zo de wije werelt in! Alle kinderen zijn gek op Beau en Bloem, de gezellige mascottes van het animatieprogramma. Alleen nog even kiezen of je voor het ultieme kampeergevoel gaat of toch liever in een echt bed slaapt, bijvoorbeeld in de knusse trekkershut of in een mooie glampingtent.

europarcs.nl

Lees ook – Voor de waterrat: 8x leuke uitjes als je kind gek is op water >

Beachlife

Hier ben je in je luxe glampingtent omringd door water, met een mooie zwemplas, een jachthaventje (met eigen bootverhuur) en een surfstrand. Een echte strandvakantie aan de rand van het Uitgeestermeer op Laguna Beach Family Camp. Er is altijd wel iemand in voor een potje volley- of voetbal. Ook mag je de hele dag gebruikmaken van surfplanken en body- en supboards.

lagunabeachfamilycamps.nl

Logeren bij alpaca’s

Een goed begin is het halve werk. Start je dag met een wandelingetje op glamping Hoeve de Betuwe. Natuurlijk neem je daarbij gezellig de twee jonge alpaca’s van de familie Cruijsen mee. Je overnacht hier in comfortabele tenten met goede bedden, eigen toilet en kachel. Luxepaardje? Boek dan de tent met hottub.

boerenbed.nl/hoeve-de-betuwe-betuwe-gelderland

 

Zoek je een kindvriendelijke en bijzondere overnachting? Op kidsproofvakantie.nl vind je er heel veel.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.