Even de toerist in eigen land uithangen bij deze leuke zomeruitjes

22.06.2023 19:46
toerist in eigen land zomeruitjes ijs Beeld: Getty Images

Deze plaatsen zijn perfect voor een dagje op pad met je gezin. Lekker de toerist uithangen. En dat ijsje bestel je gewoon in het Nederlands.

Op kidsproof.nl, de inspiratiewebsite voor gezinsuitjes, vind je nog veel meer leuke eropuit-tips voor deze zomermaanden.

Spaarnestad

Haarlem dankt zijn bijnaam Spaarnestad aan de Spaarne die dwars door de stad kronkelt. Huur een bootje bij Luxe Sloepen Haarlem en ontdek de stad vanaf het water. Of ga lekker met je kinderen winkelen. Als jullie toe zijn aan een pauze, is het tijd voor een ijsje van Chocolaterie Pierre. Hier hebben ze het allerlekkerste fairtrade chocolade-ijs. Wil je de kinderen laten uitrazen? Ga dan naar Playground Haarlem. Met midgetgolf, skippybal-parcours, Twister, hoelahoepen, springtouwen of een dansje in de silent disco.

Parel van het zuiden

Na een dagje Breda snap je dat deze stad de parel van het zuiden wordt genoemd. Wandel door het oude centrum en stop zeker even bij de Grote Kerk. Over stoppen gesproken, dat wil je ook bij Frezzo. Deze ijssalon heeft elke maand verrassende nieuwe smaken. Naar eigen recept en huisgemaakt. Als je wil chillen is stadsstrand Belcrum Beach fijn met kinderen.

Delfts Blauw

Begin gewoon met rondstruinen door deze prachtige stad. Met de gratis wandeling van Gouke op je telefoon ervaar je de binnenstad alsof je in een film rondloopt. Een bezoek aan Royal Delft mag niet ontbreken. Ontdek Delfts Blauw met een kinderaudiotour of schuif aan in het kinderatelier. Behoefte aan natuur? Net buiten de stad ligt Delftse Hout: een groengebied vol leuke adresjes met kinderactiviteiten, zoals Stadsboerderij BuytenDelft.

Neem je eigen aapjes mee

Verzekerd zijn van een geslaagd familie-uitje? Even Apeldoorn bezoeken. De combinatie tussen stad en natuur maakt deze stad en haar omgeving zó leuk. Neem een duik in Boschbad Apeldoorn, het grootste openluchtzwembad van Nederland. Of neem je aapjes mee naar de Apenheul voor Expeditie Na-aap. Met speciale workshops, spetterende shows en schmink voor kinderen. Ook fijn: een wandelingetje door de stad en langslopen bij ijssalon Brouwer. Ze hebben meerdere locaties in de stad en je haalt hier al ruim 60 jaar super lekker ijs. Als je de hele dag hebt, is de Veluwsche Stoomtrein ook bijzonder in de zomer. Met de Summer Night Express beleef je de avondzon op de Veluwe.

Die zes lange weken zomervakantie vliegen voorbij als je gaat glijbaanroetsjen, boswandelen, racen met trekkers of een bezoekje brengt aan de Romeinen. Of een van de andere leuke uitjes die Kidsproof.nl voor je verzamelde. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke uitjes er allemaal in de buurt zijn.