Stap in een stoomtrein of ga terug in de tijd bij deze toffe uitjes

03.08.2022 11:19
trein uitjes Beeld: Getty Images

Eerste- of tweedeklaskaartje? Plan je ritje maar vast in. Kidsproof.nl zocht de leukste zomeruitjes voor je uit.

Achter de schermen

Vanaf Beeld en Geluid opent Hillywoodtours deuren die voorheen gesloten bleven. Je leert hoe een decor gemaakt wordt en waar rekwisieten bewaard worden. Misschien mag je even achter de desk van RTL Boulevard en wie weet komen jullie wel een BN’er tegen. Een speciaal treintje rijdt je over het grootste mediapark van Europa.

beeldengeluid.nl

Lees ook – De hort op: dít zijn de 13 leukste uitjes van Nederland >

Terug in de tijd

Terug naar 1926 voor een te gekke treinbelevenis. Bij Stoomtrein Katwijk Leiden mag je met je treinkaartje alles bewonderen, bijna alles aanraken en met twee treinritjes meerijden. Een mooie reis langs het Valkenburgse Meer. Als je het leuk vindt mag je van de stoker of machinist misschien wel even bij het vuur van de locomotief kijken.

stroomtreinkatwijkleiden.nl

Stoom afblazen

De Veluwsche Stoomtrein (bekend van de Sint) rijdt over de meer dan honderd jaar oude spoorlijn tussen Apeldoorn en Dieren. Bij een tussenstop op het Museumstation wandel je met de Stoomcourant in de hand langs bijzondere plekjes. In juli en augustus is er ook een Summer Night-Express, waarbij je geniet van de ondergaande zon.

stoomtrein.org

 

Op kidsproof.nl vind je per regio de meest complete uitagenda voor gezinnen. De leukste voorstellingen, bijzonderste zwemplekken, fijne uitjes in de natuur en meer inspiratie voor een heerlijk dagje uit.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.