Puntmuts op en gaan: dit zijn 6 toffe kabouterpaden voor in de vakantie

15.08.2020 07:47
kabouterpaden zomervakantie Beeld: Shutterstock

Een knapzak gevuld met lekkers, een puntmuts op én rood geschminkte wangen. Als je één van de kabouterpaden van Staatsbosbeheer gaat lopen, worden je kinderen omgetoverd tot kleine kabouters.

Onderweg ga je op zoek naar kaboutersporen en doe je leuke kabouteropdrachten. Met een beetje geluk kom je onderweg een echte kabouter tegen.

Kidsproof.nl verzamelde deze tips voor je.

Houten kabouter

Bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug in Nijverdal loop je een kabouterroute van 500 tot 1500 meter. Zien jullie die houten kabouter staan? Hij wijst jullie de weg.

Kind €6
 

Kraal voor kraal

Vanaf HeideCafé De Strabrechtse Heide in Heeze loopt nog zo’n vrolijk kabouterpad. Met de kralenketting vinden jullie de kleur van het volgende routepaaltje. Je kunt hier vanaf 10.00 uur gaan wandelen en de route duurt ongeveer 1,5 uur. Vergeet je knapzak niet.

Kind €5
 

Een beetje verlegen

Ook bij Informatiecentrum Renkums Beekdal in Renkum kunnen kinderen naar kaboutersporen zoeken. De kinderen lopen met puntmutsen op een route van ongeveer 800 meter. En met een beetje geluk komen jullie een echte kabouter tegen.

Kind €5
 

Lees ook
Laarzen aan en lopen maar: 5x de leukste natuurpunten met kinderen >

 

Ken je kabouter

Bij het restaurant nabij de start van de route in Benthuizen, ligt het grote Staatsbosbeheer Kabouterboek klaar. Die staat vol met opdrachten voor onderweg. Je moet hier wel een dag van tevoren even reserveren.

Kind €5
 

Goed luisteren

Bij het startpunt De Veldschuur, in de bossen van het Leersumse veld bij Leersum, krijgen de kinderen ook weer zo’n grappige rode puntmuts op en een kabouterboek mee. Vanaf daar start de route van ongeveer 1 kilometer. Onderweg luisteren de kinderen naar het verhaal uit het kabouterboek én zijn er leuke opdrachten te doen.

Kind €5
 

Op het water

Buitencentrum Weerribben in Ossenzijl is het startpunt voor het kabouterpad, maar óók voor een vaartocht met de overdekte rondvaartboot, fluisterboot of kano in Nationaal Park Weerribben-Wieden. Leuk om te combineren.

Kind €5

 

Deze uitjes zijn voor Kek Mama verzameld door Kidsproof.nl: dé inspiratiesite voor uitjes met kinderen in Nederland. Op deze site vind je altijd een leuk uitje of kindvriendelijk adresje bij jou in de buurt. Plan je een activiteit buiten de deur? Volg de overheidsadviezen en check de website van het uitje om te zien of er aangepaste openingstijden of extra restricties zijn. Fijne (en veilige) zomer!

 

 

Meer lezen? Neem hier een abonnement op Kek Mama, de #1 glossy voor moeders.