Op de foto met Peppa Pig of Kikker: bij deze uitjes kan het

24.06.2023 22:45
zomeruitjes op de foto met held Beeld: Getty Images

Op deze plekken ontmoeten kinderen hun bekende lievelingsvriendjes en mogen ze nog met hen op de foto ook.

Op kidsproof.nl, de inspiratiewebsite voor gezinsuitjes, vind je nog veel meer leuke eropuit-tips voor deze zomermaanden.

Knuffeltour

Pim en Pom zijn twee knuffelkatten. Ze nemen je mee op pad tijdens een audiotour door het Rijksmuseum in Amsterdam. Samen gaan jullie op zoek naar de ontsnapte muis en voeren jullie opdrachten uit. Als je over hun kopje aait, gaan ze praten. Vooral leuk voor kinderen tussen drie en zes jaar oud.

Hoi Peppa

De razendpopulaire Peppa Pig komt tot leven in Peppa Pig World of Play. Deze binnenspeeltuin in de Mall of the Netherlands in Leidschendam heeft meer dan twaalf speelzones, allemaal in Peppa-thema. Maak vooral ook een familiekiekje in de tuin van Oma Pig. Een leuke herinnering aan deze knortastische dag.

Verkikkerd

Schatgraven met Beer, schaatsen met Eend, taarten maken met Varkentje en klussen met Rat. Ik ben Kikker is een fijne vaste tentoonstelling van het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Net als in de bekende boeken leren kinderen hier over grote emoties zoals blijdschap, angst en verkikkerd zijn.

Boerenleven

Op Avonturenboerderij Molenwaard wonen twee vrolijke boerenkinderen: Fien en Teun. Zij nemen kinderen graag mee in hun boerenleven. Leer alles over het telen van groenten, knuffel met de liefste dieren, rijd op een trekker of vaar in een bootje. Met een beetje geluk haalt je kind ook nog z’n boerderijdiploma.

Die zes lange weken zomervakantie vliegen voorbij als je gaat glijbaanroetsjen, boswandelen, racen met trekkers of een bezoekje brengt aan de Romeinen. Of een van de andere leuke uitjes die Kidsproof.nl voor je verzamelde. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke uitjes er allemaal in de buurt zijn.