In samenwerking met Kek Mama

Ontsnap de kou: 6x tropische herfst vakantiebestemmingen

30.10.2023 09:59

Ben je de herfstkou al zat? Je bent niet de enige!

Gran Canaria, Spanje

Gran Canaria, een van de Canarische Eilanden, is een uitstekende en populaire keuze voor een herfstvakantie met het gezin. Terwijl in Nederland de regen tegen de ruiten slaat, geniet je in Gran Canaria van zonnige dagen en aangename temperaturen van rond de 25 graden. Je vindt er uitgestrekte zandstranden, avontuurlijke wandelpaden in het groene binnenland en diverse waterparken voor de kids. En is je guilty pleasure reality-tv kijken? Leuk weetje: De Amerikaanse MTV-realityserie Are You the One? is er namelijk opgenomen.

Mauritius

Klinken parelwitte stranden en helderblauw water je als muziek in de oren? Dan moet je in Mauritius zijn, een paradijs gelegen in de Indische Oceaan. Tijdens de herfstperiode biedt het eiland een perfect tropisch klimaat zonder de intensiteit van de zomerse hitte met temperaturen rond de 27 graden. Hou je van watersporten? Dan kun je de kleurrijke onderwaterwereld verkennen door te snorkelen of duiken in Blue Bay. Boven water liggen de diverse natuurparken en botanische tuinen op je te wachten.

Bali, Indonesië

Bali is perfect om te bezoeken in oktober, na de drukke zomermaanden en vlak voordat het regenseizoen begint. Naast prachtige stranden heeft het eiland veel culturele bezienswaardigheden. Van de rijstterrassen in Ubud tot talloze tempels verspreid over het hele eiland. Loop zeker ook even door de lokale marktjes om unieke handgemaakte sieraden te scoren!

Phuket, Thailand

Een ander tropisch gebied in Zuidoost-Azië is Phuket, gelegen in Thailand waar de temperatuur het hele jaar door rond de 30 graden ligt. Een must-do hier voor iedere avonturier is eilandhoppen rond de Phi-Phi eilanden. Het strand op Koh Phi Phi Leh, een van de zes eilanden, wordt door velen gezien als het mooiste strand ter wereld. En misschien ook wel een van de bekendste stranden in Thailand door de film The Beach met Leonardo DiCaprio uit 2000 die daar is verfilmd. Geen wonder dat de filmmakers dit eiland uitkozen, het water rond is namelijk enorm helder en zit vol met kleurrijke vissen, perfect voor snorkel- en duikliefhebbers!

Sicilië, Italië

Zoek je iets dichter bij huis, dan is Sicilië misschien iets voor je! Het eiland is gelegen in het zuiden van Italië en staat bekend om zijn keuken, afgelegen strandjes en pittoreske dorpjes. Ga lekker op stap in het historische centrum van Palermo wat met zijn prachtige bouwwerken op de Unesco Werelderfgoedlijst staat en rond je dag af met de wereldberoemde Siciliaanse wijn of een lekkere gelato voor de kids!

Santorini, Griekenland

Santorini is zonder twijfel een van de bekendste plekjes in Griekenland. Je hebt het vast wel voorbij zien komen; de prachtige witte huisjes met felblauwe daken gelegen in rotsachtige bergen. Heel bijzonder aan dit eiland is dat het is ontstaan uit de resten van een vulkaanuitbarsting meer dan 3000 jaar geleden! Door deze vulkanische oorsprong vind je er dus ook verschillende gekleurde stranden zoals de Red Beach en Black Beach, zeker het bezoeken waard!

Dit artikel is in samenwerking met Express VPN geschreven