Met je kleuter op de fiets van Hoek van Holland naar Vlieland

18.05.2021 11:12
kleuter fietsvakantie Nederland Hoek van Holland Vlieland

Anne-Joke peddelde met kleuterdochter Yuna voorop de fiets in zes dagen van Hoek van Holland naar Vlieland.

Tip: door de coronamaatregelen worden sommige activiteiten nog niet georganiseerd en zijn voorzieningen mogelijk gesloten of alleen open op afspraak. Check voor vertrek de website voor de laatste ontwikkelingen.
 

Eten

Heel veel ijsjes
Bijvoorbeeld bij IJsboerderij Labora op Texel: verrukkelijke ijsjes en ook een fijne speeltuin.
ijsboerderijlabora.nl

 

Doen

Krabbetjes vangen
In het haventje van Oudeschild op Texel hebben we krabbetjes gevangen. Met een wasknijper knijp je stukjes vlees aan een verzwaard touwtje en dat laat je in het water zakken: binnen no-time hadden we beet.

Pak De Vriendschap
De Vriendschap vaart tussen Texel en Vlieland en is een echte belevenis. Met een beetje geluk spot je zeehonden – een schitterend gezicht. De Vliehors Expres brengt je vervolgens over de grootste zandvlakte van Noord-Europa naar de bewoonde wereld. Niet vergeten te reserveren.
waddenveer.nl, vliehorsexpres.nl

Kersen eten
We fietsten toevallig langs de prachtige lavendelvelden van Lady Lavendel in Noordwijk. Hier kochten we heerlijke, zoete kersen en lavendel voor de vrienden bij wie we die nacht gingen kamperen.
lady-lavendel.nl

 

Lees ook
Texel met kinderen: de leukste tips >

 

Slapen

In de duinen
In Wijk aan Zee stonden we op het trekkersveldje van Banjaert, een vriendelijke camping tegen de duinen. Je kan hier ook in het Natuurvriendenhuis slapen.
banjaert.nivon.nl

Bij mensen thuis
Als je niet van kamperen houdt, kun je via Vrienden op de Fiets op bijzondere plekken overnachten: voor € 19 slaap je bij mensen die langs de fietsroute een logeerkamer aanbieden.
vriendenopdefiets.nl

Meer info over de Noordzee Fietsroute LF1 vind je op nederlandfietsland.nl Deze route loopt langs de kust naar het noorden, waar je met de boot naar Texel gaat en daar weer oversteekt naar Vlieland.

Dit reisverslag heeft eerder in Kek Mama gestaan.

 

 

Meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram.