Lichtjes, sneeuw en ijs: bij deze winterse uitjes kijken jullie je ogen uit

01.12.2021 05:32
lichtjes uitjes kidsproof 2021 Beeld: Getty Images

Veeg je agenda maar leeg. Deze winter wil je hier heen met je kind(eren). Kidsproof.nl – dé inspiratiewebsite op het gebied van activiteiten met kinderen – zocht de leukste winteruitjes bij elkaar.

Tip: door de coronamaatregelen is het mogelijk nodig om van tevoren online een ticket te bestellen of te reserveren.

Check voor vertrek altijd de website voor de laatste ontwikkelingen.

 

IJskoud feestje

Brrrr… voor dit ijskoude festival komt een winterjas goed van pas. Het Nederlands IJsbeelden Festival komt naar Zwolle. Van 18 december 2021 t/m 6 maart 2022 val je van de ene koude verbazing in de andere. Met magische sneeuw- en ijssculpturen tot wel 6 meter hoog. Tip: warm na afloop op in de gezellige binnenstad van Zwolle. Die wordt elke winter versiert met twinkelende lampjes en lichtbeelden.

ijsbeelden.nl & visitzwolle.com

Het Nederlands IJsbeelden Festival 2021/2022 is geannuleerd vanwege Corona.
 

Lampion erbij

De dagen zijn kort en donker. Perfecte timing voor een gezellige lichtjesavond bij Kasteel Ammersoyen in Brabant. Op 28 december 2021 en 4 januari 2022 krijgen kinderen bij binnenkomst een lampion met een lampje. Hoe leuk! Met lampion en al verken je vervolgens de prachtige kasteelkamers en muurtrappen.

ammersoyen.glk.nl
 

Vanuit de boot

Het Amsterdam Light Festival is terug! Van 2 december 2021 t/m 23 januari 2022 wordt de hoofdstad verlicht door duizenden lampjes en lichtkunstwerken. Elk jaar weer heel bijzonder. Vooral kinderen kijken hun ogen uit. Struin te voet langs de lampjes of – nog leuker – bekijk de lichtkunst vanuit een bootje.

amsterdamlightfestival.com

 

Speciaal voor de lezers van Kek Mama selecteerde Kidsproof.nl een heleboel winterse uitjes. Leuk! Kidsproof.nl is dé inspiratiesite voor gezinsuitjes en kinderactiviteiten in Nederland. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke binnenspeeltuinen, skibanen en pannenkoekenrestaurants (en natuurlijk nog véél meer) er allemaal in de buurt zijn. Fijne winter.