Vlug naar de Heuvelrug: de beste uitjes in het mooie Utrecht

03.07.2023 19:44
Utrechtse heuvelrug bos zomeruitjes Beeld: Getty Images

Lekker centraal en bovendien prachtig: de Utrechtse Heuvelrug. Ideaal voor een dagje op pad, want je vindt er heel veel buitenactiviteiten.

Heb je zin in actie, spelen, lekker buiten ravotten, chillen en lekker eten? Het kan allemaal op de Utrechtse Heuvelrug. Er valt in dit mooie stukje Nederland vol bos, hei, duinen en kastelen écht veel te beleven. Kidsproof.nl verzamelde de leukste tips.

Hotspots

Waar moet je beginnen? Deze uitjes wil je natuurlijk niet missen:

  1. Beklim de 81 treden van De Pyramide van Austerlitz voor een waanzinnig uitzicht. Je kinderen niet zo makkelijk te porren? Vertel ze over de botsautootjes, draaimolens en een treintje.
  2. Deze all time favourite is absoluut niet weg te denken. Ga op avontuur bij Ouwehands Dierenpark en ontmoet je favoriete dieren van dichtbij.
  3. Bij dit stoere museum is altijd wat te doen. Waag je tijdens een bezoek aan de stormbaan, klim en klauter door Xplore of tuur eindeloos naar de vliegtuigen. Het Nationaal Militair Museum is ook goed te combineren met een bezoekje aan café-restaurant Soesterdal. Vanaf hun terras kijk je uit op een fijne speelplek voor kinderen.

Verstopt

Heb je nog tijd over na al het ravotten, verkennen en klimmen? Ga dan langs bij deze verborgen pareltjes.

  1. Ga wandelen door beukenlanen en op bezoek in het minikabouterdorp bij Landgoed de Paltz. Niet verder vertellen: het Herman van Veen Arts Center organiseert regelmatig kleinschalige, muzikale voorstellingen in de kapschuur op het landgoed.
  2. Spelen in het zand, als een aapje door de klimbomen slingeren en wandelen doe je bij Wandelroute Kaapse Bossen. En dan is er ook nog eens een uitkijktoren om te beklimmen.
  3. In natuurspeelbos De Boswerf vind je hutten, heuvels, verstopplekjes, een beekje met waterpomp en nog veel, veel meer.
  4. Paarden genieten van hun welverdiende pensioen bij Paardenkamp Soest. Kinderen mogen de paarden voeren en er is een mooie wandeling langs de weilanden.

Die zes lange weken zomervakantie vliegen voorbij als je gaat glijbaanroetsjen, boswandelen, racen met trekkers of een bezoekje brengt aan de Romeinen. Of een van de andere leuke uitjes die Kidsproof.nl voor je verzamelde. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke uitjes er allemaal in de buurt zijn.