Het Noorderlicht spotten zonder de hoofdprijs te betalen? Zo doe je dat

14.12.2019 18:43
goedkoop-noorderlicht-zien

Het Noorderlicht is een mysterieus natuurverschijnsel; onvoorspelbaar en alleen te zien rond de Poolcirkel. Heb jij een reis naar het Noorderlicht op je bucketlist staan, maar wil je liever niet de hoofdprijs betalen? Bekijk dan deze tips van Skyscanner.

Het Noorderlicht in Zweden

Heb je de tijd, ben je avontuurlijk aangelegd en beschik je over eigen vervoer? Pak dan de auto en rijd zelf het Noorderlicht achterna. Het is bijna 3000 kilometer naar het noorden van Zweden, maar de reis is onvergetelijk. Je rijdt door dichte bossen en over verlaten wegen, soms kom je uren niemand tegen. Als je je reis in de vroege herfst plant, is het weer soms zelfs nog zacht genoeg om onderweg te kunnen wildkamperen. Gooi een luchtbed, een dikke slaapzak en een flinke voorraad krachtvoer achterin de auto en je kunt voor een klein prijsje het Noorderlicht zien. Houd wel rekening met kosten voor tol, veerboten en benzine. Toch liever vliegen? Een retourtje Kiruna in Noord-Zweden begint bij € 204*.

 

Het Noorderlicht op de Faeröereilanden

De Færöer bestaan uit een groep van ruige, bewoond en onbewoonde 18 boven Schotland. Hoofdstad is Tórshavn op het eiland Streymoy. Van daaruit kun je de andere eilanden gaan verkennen die vooral bestaan uit natuur, ruige kliffen en heel veel vogelsoorten. Papegaaiduikers, drieteenmeeuwen en alken zullen zeker voor je verrekijker verschijnen. Vlieg er naartoe, regel een huurauto en ga op verkenningstocht om het Noorderlicht te spotten, de kans is het grootst tussen eind september en maart. Een retour Sørvágur (met een tussenstop) begint bij €207*.

 

Lees ook
Met deze tips scoor je altijd de beste hotelkamer >

 

Het Noorderlicht in IJsland

IJsland is een geliefde Noorderlicht-bestemming en je kunt er vaak verrassend goedkoop naartoe vliegen. Retourtjes vanaf Amsterdam beginnen al bij €89* en voor dat geld vlieg je rechtstreeks heen en weer. Wil je het betaalbaar houden, dan blijf je een paar dagen plakken in Reykjavik en maak je uitstapjes met het openbaar vervoer. Liever de complete IJsland beleving? Huur een auto en plan je route langs via de mooiste watervallen en uitzichtpunten. Plan je reis in ieder geval op tijd, want voor IJsland geldt: hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper het is.

 

Het Noorderlicht in Finland

Met een beetje geluk word je in Fins Lapland avond aan avond getrakteerd op een magisch spel van licht en kleuren. Reis naar het hoge noorden en bekijk het Noorderlicht vanuit een houten blokhut in the middle of nowhere. Overdag ga je met sledehonden op zoek naar de kerstman, ’s avonds kun je opwarmen in je eigen Finse sauna. Je moet voor dit avontuur wel een huurauto hebben, maar de kosten voor eten en drinken zijn relatief laag; je kunt ten slotte zelf koken. Toegangspoort tot het Finse poolgebied is de stad Rovaniemi en vanuit Nederland vlieg je daar vanaf € 185* naartoe.

*Laatste update: oktober 2019. Genoemde prijzen zijn alleen de laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijzigingen en/of beschikbaarheid.

 

Schrijf je in voor de Kek Mama-nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >