Even rust: 8x de lekkerste sauna’s

02.10.2020 12:29
de-lekkerste-saunas

Of het nu buiten vriest of hartje zomer is, een bezoek aan de sauna kan altijd. Maar welk resort wordt het best gewaardeerd? En waar vind je het vriendelijkste personeel en de beste voorzieningen? Zoover maakte een selectie.

Tip: door de coronamaatregelen zijn mogelijk nog niet alle sauna’s volledig toegankelijk of is het nodig te reserveren. Check voor vertrek altijd de website voor de laatste ontwikkelingen.
 

Thermen Bussloo – Voorst

Staat al jaren hoog op lijstjes van ‘beste sauna’s’. Je hebt er veel voorzieningen (verschillende sauna’s, hammam, zwembad en bubbelbaden) maar ook de keuze aan beauty- en massagebehandelingen is reuze. Met warm weer kun je in de tuin goed toeven op de ligweide en als je trek hebt, kun je bij een van de vier restaurants terecht.
 

SpaPuur – Tilburg

Of je nu een rozen- kelo- of kruidensauna wilt: hier heb je het. De dompelbaden en het Caldarium zijn een aanrader, maar vooral het verlichte zwembad met een temperatuur van 30 graden moet je niet overslaan. 
 

Sauna Drôme – Putten

Helaas is Sauna Drôme gesloten totdat alle maatregelen rondom het coronavirus zijn opgeheven. Desalniettemin een fijne voor op de bucketlist.

Als je op zoek bent naar een gemoedelijk adres, dan is deze sauna ideaal. Ook hier heb je verschillende (kruiden)baden en in de tuin vind je een Finse bloksauna en houtgestookte rooksauna. Verder uniek: de saunaboot en de grotsauna, die alleen is verlicht door haardvuur. Deze sauna heeft (in tegenstelling tot de rest van het lijstje) geen badkledingdagen.

 

Lees ook
9 manieren om te relaxen als de kinderen thuis zijn >

 

Spa Veluwe – Lunteren

Ook kleinschalig en gemoedelijk, maar toch met fijne voorzieningen: je hebt er binnen- en buitensauna’s, stoombaden, een verwarmd bad en whirlpools. In de zomer kun je terecht op het terras met lichtbedden en gezellige zitjes.
 

Wellness Veluwse Bron – Veluwe

Ga je voor groter, dan moet je (met maar liefst 9.000 m²) bij de Veluwse Bron zijn. Je vindt er twintig sauna’s, verschillende baden en reinigingsrituelen. Bijzonder is ook de Kneipp-kuurtuin en het buitenbad, met een watertemperatuur van 32 graden.
 

Thermae 2000 – Valkenburg

Dit is één van de weinige wellness centra in Nederland met een eigen bron. Het water is afkomstig uit de eigen bron (en schijnt bijzonder goed te zijn voor je spieren). Ontspannen kan in de grote zwembaden, bubbelbaden en het saunagedeelte.
 

Elysium – Bleiswijk

Die tropische watervallen laten je bijna denken dat je in een zonnig land bent, helemaal als je vervolgens een duik neemt in het duizend-en-een-nacht zwembad. Sla trouwens ook het mooie Hamam bad niet over – krijg je spijt van.

 

 

Meer tips voor ontspannende uitjes?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >