Dubai onbetaalbaar? Niet met deze tips

26.02.2019 20:45
goedkoop-gratis-dubai-tips

Wil je graag op stedentrip naar Dubai, maar heb je een beperkt budget? Geen zorgen: met deze tips van Skyscanner hoef je weinig tot niks uit te geven.

Maak kennis met de lokale keuken

Hoewel Dubai bekend staat om de vijfsterrenrestaurants, kun je ook op een andere (en goedkopere) manier kennismaken met de lokale keuken. Zo vind je op Al Difayah Road tal van leuke en goedkope cafés en restaurantjes die een mix van Libanees, Iraans en Indiaas eten serveren.

 

Stap op de metro

Je hoeft je heus niet als een luxepaard rond te laten leiden door de stad – je kunt ook gewoon de metro nemen. Een dagpas voor de metro kost 14 AED (United Arab Emirates Dirhams), wat omgerekend zo’n € 3,80* is. Daar komt ook nog eens bij dat de metro’s erg schoon zijn én airco hebben.

 

Of vaar mee in een traditionele boot

Voor slechts 1 AED – omgerekend € 0,25* – kun je meevaren in een abra, een traditionele houten boot. Deze abra’s nemen je in tien minuten mee naar de souks, de plek om af te dingen en parels voor thuis te scoren. Relax, geniet van het uitzicht en van het contrast tussen nieuw en oud dat Dubai zijn charme geeft.

 

Lees ook
Video van kindvriendelijk vliegtuigpersoneel wordt massaal gedeeld >

 

Ding af op de Karama Market

De Karama Market is beroemd om de nep-designerspulletjes die je hier kunt verkrijgen; de perfecte plek om toch met een leuk souvenir thuis te komen, zonder dat je teveel geld uitgeeft aan shoppen. Afdingen wordt hier gewoon geaccepteerd, dus doe er je voordeel mee.

 

Ga een dagje naar Al Ain

Op anderhalf uur rijden van Dubai vind je de vierde grootste stad van de Verenigde Arabische Emiraten: Al Ain. Het is de plek voor natuurliefhebbers: wat dacht je van een picknick op de prachtige berg Jebel Hafeet? Of neem een kijkje in het Al Ain Wildlife Park, een waanzinnige dierentuin die je voor slechts 20 AED – omgerekend iets meer dan € 5* – kunt bezoeken.

 

Geniet in het Dubai Creek Park

In het weekend komen families maar al te graag naar de Dubai Creek om hun kinderen in de speeltuin te laten spelen of te genieten van het park. Voor 5 AED – omgerekend zo’n € 1,25* – heb je de hele dag onbeperkt toegang tot het mooie park en voor 25 AED extra – iets meer dan € 6* – neem je de kabelbaan naar de top voor een te gek uitzicht over de stad.

* Genoemde prijzen zijn alleen laagst geschatte prijzen op het moment van publicatie en zijn onderhevig aan wijzigingen en/of beschikbaarheid.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >