Dit zijn de leukste kabouterpaden in Groningen

25.10.2019 22:46
kabouterpaden-in-groningen

Is je kind een echte sprookjesgek? Dan moet je zeker een keer naar een kabouterpad gaan. Wij zetten de leukste in Groningen voor je op een rij.

Kabouterpad Roegwold – Kolham

Voor 5 euro per kind kan je hier via een route van zo’n 1,5 kilometer genoeg kabouters tegenkomen. Inclusief knapzak en kabouterboek, die na afloop weer terug gebracht moeten worden. De puntmuts mag trouwens wel mee naar huis.

 

Kabouterpad Lauwersmeer

Bij activiteitencentrum Lauwersnest van Staatsbosbeheer ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je kind klaar. Onderweg luisteren jullie (geschminkt en al) naar een verhaal uit het kabouterboek en doen jullie de bijbehorende opdrachten. Handig: met de kralenketting vind je de kleur van het volgende routepaaltje.

 

Lees ook
Door deze tips wordt een boswandeling met je kind nog leuker >

 

Kabouterpad Steendam

Of je nu 1 of bijna 3 kilometer wilt lopen, hier heb je voor een ieder wat wils. Hou vooral de Facebookpagina in de gaten, want naast het kabouterpad worden er ook geregeld leuke activiteiten voor kinderen georganiseerd.

 

Kabouterpad Curringherveld – Kornhorn

Om dit kabouterpad te kunnen bewandelen moet je reserveren, maar dan heb je ook wat. Van professionele opdrachtkaarten tot een handleiding, plattegrond en een kistje vol handige materialen: er wordt overal aan gedacht. En dan kunnen jullie na afloop ook nog broodjes bakken op de vuurplaats.

 

Kabouterpad Sellingen

Dit kabouterpad is alleen beschikbaar voor groepen, maar juist daarom extra leuk. Voor 1 euro per kind krijg je een knapzak, kabouterboek én mag je zo lang als je wilt kabouters zoeken.

 

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >