Dit zijn de leukste doolhoven voor kinderen

06.08.2022 09:57
leukste-doolhoven-voor-kinderen

Linksaf of toch rechtdoor? Hoe dan ook: laat je kinderen hun creativiteit, vindingrijkheid en richtingsgevoel ten volste benutten bij deze fijne doolhoven.

GeoFort – Herwijnen, Gelderland

Het GeoFort leert kinderen op een speelse manier omgaan met navigatie, geografie en cartografie. Er is een speeltuin, er zijn interactieve tentoonstellingen maar bovenal: verschillende doolhoven. Zo is er een Klimatendoolhof waar je probeert te ontsnappen uit dit doolhof vol met “klimaatkaarten”.

Groot Twentsch Maisdoolhof – Fleringen, Overijssel

Hier zullen jullie wel even zoet zijn: dit doolhof is uitgezet op ongeveer vier hectare maïsveld. Voor de duidelijkheid: dat zijn ruim vijf aaneengesloten voetbalvelden. Juist ja – neem dus wat te drinken mee voor onderweg. De uitdaging is om door de paden te dolen terwijl jullie op zoek gaan naar de grote uitkijktoren en onderweg staan er op borden opdrachten en leuke weetjes over de Twentse natuur. Als je de toren hebt bereikt krijg je een prachtig uitzicht. Er is ook een grote speelweide, bloemenpluktuin en zandbak.

Doolhof Ruurlo – Ruurlo, Gelderland

Een doolhof met geschiedenis. Doolhof Ruurlo stamt uit 1891. Lange tijd was het verwaarloosd, tot het in de jaren ’80 werd gerestaureerd en in oude glorie werd hersteld. Het hof bestaat uit hagen en is onnoemlijk groot: maar liefst 8740 m2. Maar geen nood: de paden zijn zo’n 5 meter breed, waardoor de ingewikkeldheid wel meevalt en jullie heus ooit weer eruit komen. En da’s mooi, want dan kunnen jullie ook nog meedoen aan het boogschieten (alleen op afspraak).

Lees ook: de leukste buitenspeeltuinen in Nederland >

Hof van Overveld – Prinsenbeek, Noord-Brabant

Dit maisdoolhof hoort bij minicamping Hof van Overveld. En het is een uniek exemplaar: elk jaar bedenkt de eigenaar een nieuw thema waaraan een speurtocht gekoppeld wordt. In het doolhof zitten dan een paar letters verstopt die de oplossing vormen. Vanaf half juli geopend.

Maïsdoolhof Voorthuizen – Voorhuizen, Gelderland

Dwaal rond in Maïsdoolhof Voorthuizen, een minipretpark met skelters, springkussens en elke zomer een fantastisch maïsdoolhof. Midden in het maïsveld staat een hoge uitkijktoren met glijbaan. De ideale picknickplek.

Fort Vertier – Harderwijk, Gelderland

Dat doe je in Fort Vertier. In dit Fort in Harderwijk beland je in een groot klimdoolhof waarin je zo snel mogelijk alle torens wilt bereiken. Makkelijker gezegd dan gedaan, want Fort Vertier is een 3D-labyrint met talloze ingangen, loopbruggen en paden.

 

Op kidsproof.nl vind je per regio de meest complete uitagenda voor gezinnen. De leukste voorstellingen, bijzonderste zwemplekken, fijne uitjes in de natuur en meer inspiratie voor een heerlijk dagje uit.

 

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:

*Goedkoper dan in de winkel

*Lees elke maand als eerst Kek Mama

*Gratis verzonden

Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.