Dit is er te doen tijdens de Nationale Voorleesdagen 2017

19.01.2017 11:59
nationale-voorleesdagen-2017

Om het voorlezen aan kinderen te stimuleren, worden dit jaar (van 25 januari t/m 4 februari) opnieuw de Nationale Voorleesdagen georganiseerd. En echt, er is voor jong tot oud van alles te doen.

Wij hebben een paar activiteiten voor je op een rij gezet.
 

1. Voorleesontbijt met bekende Nederlanders – 25 januari

Ronald Plasterk, Lilianne Ploumen, Kees Tol, Eberhard van der Laan, Martin van Rijn, Beatrice de Graaf, Beau van Erven Dorens en Rick Brandsteder lezen op peuterspeelzalen door het hele land voor uit De Kleine Walvis, het prentenboek van het jaar. Prinses Laurentien leest dit jaar voor aan kinderen in de nieuwe bibliotheek in Almere. Ook Benji Davies – auteur van Het Prentenboek van het Jaar – is hierbij aanwezig. Wil je weten wie waar voorleest? Bekijk hier het complete overzicht.
 

2. Poppentheater – 26 januari

Deze theatervoorstelling in de bibliotheek van Rotterdam gaat over het jongetje uit De Kleine Walvis, Boy, die samen met zijn vader en zes katten in een huisje aan zee woont. Op een dag spoelt er een walvis aan. Boy neemt hem mee naar huis en gaat heel goed voor hem zorgen. Fijne bijkomstigheid: de kinderen kunnen volop meedoen. Kaarten kosten € 2,50 per stuk en zijn hier te bestellen.
 

3. Voorleesvoorstelling OBA Hagedoornplein – 27 januari

Acteur Ton Meijer speelt, vertelt en zingt samen met kinderen (2+) en de ouders ook het verhaal van De Kleine Walvis: een voorstelling over eenzaamheid, vriendschap en afscheid. Aanmelden kan hier.
 

4. Danstheatervoorstelling

Dansdocent Kirsten Mieog creëert met deze voorstelling (ook weer gebaseerd op De Kleine Walvis) een speelse belevingswereld die de nieuwsgierigheid van kinderen prikkelt. Aan het eind van de show is het mogelijk om samen te dansen en na te praten. De voorstelling is op verschillende bibliotheeklocaties te zien. Kijk voor data en tijden op deze website.
 

5. Kindertheater Kaboem! – 29 januari

Ook Kindertheater Kaboem! speelt een in de centrale bibliotheek in Utrecht een voorstelling geïnspireerd op het Prentenboek van het Jaar. Meer informatie vind je op de website van de bieb.

Benieuwd naar alle activiteiten? Je vindt ze in dit overzicht.