Cheers: dit zijn de leukste gin tonic bars

19.02.2019 08:29
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Lekker fris en in tig combinaties te maken: gin tonic gaat er altijd wel in. Daarom hier een rijtje met de leukste gin tonic bars van ons land.

Gin Fizz – Tilburg

Deze kleine old fashioned cocktailbar ligt middenin het centrum van Tilburg. Van woensdag tot en met zondag kun je hier genieten van één van de 20 exclusieve gin-tonics en op vrijdag en zaterdag draaien dj’s fijne muziek. Extra leuk: boek een ‘high gin & tonic’ voor een tientje per persoon en laat je verrassen.

 

Razmataz – Amsterdam

Een waar gin&tonic-paradijs in onze hoofdstad. Je hebt keuze uit meer dan vijftig soorten gin en kunt met vrienden of collega’s leren hoe je de smaken en aroma’s van gin van elkaar kunt onderscheiden. Zo’n tasting is te boeken vanaf vijftien personen.

 

Millers Cocktail Kitchen – Den Haag

Gek op gin-cocktails én sushi? Dan moet je bij deze nieuwe, hippe cocktailbar in Den Haag zijn. Je vindt er ruim zestig verschillende soorten cocktails en speciale ‘premium cocktails’ die zijn afgestemd op Aziatische gerechten en sushi.

 

Restaurant Aperitivo – Utrecht

Centraal in stad vind je hier alles in één: lunch, diner, borrel én heerlijke cocktails, met een ruime keuze aan gin-tonics. Wil je er zelf één leren maken? Voor 32,50 euro leer je bij een workshop in twee uur de basistechnieken en schud je drie varianten uit je mouw. Oh, voor de échte liefhebbers vind op 8 en 9 juni trouwens het ginfestival plaats in de Domstad.

 

 

Lees ook:
5x de lekkerste alcoholvrije cocktails >

 

The Lab – Maastricht

In het zuiden van het land kunnen ze er ook wat van. The Lab noemt zich de meest verfijnde cocktailbar van Maastricht én bezit de grootste collectie gins en tonics in het zuiden. Zo hebben ze meer dan 100 soorten gins die perfect gemixt kunnen worden met één van de 24 verschillende tonic waters.

 

Café Suikerkist – Breda

Niet voor niets is de slogan van dit fijne restaurant: Come in, enjoy, we’ve got plenty of drinks and great food. Of je nou een Damrak, Monkey 47 of Double You bestelt: hier weten ze hoe ze de perfecte gin tonic voor je moeten maken. Bovendien is het ’s zomers heerlijk zitten op het grote terras.

 

Roast – Leeuwarden

Een mooie, hippe tent in hartje Leeuwarden. Ook hier kun je naast allerlei soorten gin tonics kiezen voor een variant op de High Tea: ze serveren een theepot met ‘Hendricks Gin & Tonic’ met lekkere bijpassende hapjes.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >