Attentie boekenwurmen: met deze uitjes lees je de winter zó weg

24.11.2021 05:22
boekenwurmen uitjes kidsproof 2021 Beeld: Getty Images

Uitjes waar boekenwurmen van gaan glunderen. Op deze plekken blader je de winter wel door. Kidsproof.nl – dé inspiratiewebsite op het gebied van activiteiten met kinderen – zocht de leukste winteruitjes bij elkaar.

Tip: door de coronamaatregelen is het mogelijk nodig om van tevoren online een ticket te bestellen of te reserveren.

Check voor vertrek altijd de website voor de laatste ontwikkelingen.

 

Bieb belevenis

In het topje van Nederland komen alle boekendromen uit. Bibliotheek School 7 in Den Helder barst van de geheime verstopplekjes en luie leeshoeken. Terwijl de kinderen rondsnuffelen nip jij van je koffie in het café. Win win! Check ook vooral het programma met kinderactiviteiten. Daar zitten vaak leuke dingen tussen.

kopgroepbibliotheken.nl
 

Lees ook
7x kinderboeken over diversiteit >

 

Zoek een boek

Dit boekenparadijs in Zwolle heeft een bijzonder decor. Boekenwinkel Waanders zit namelijk in een oude kerk. Een bezoek aan dit mooie pareltje is ook fijn met de kleintjes. Er is een knusse kinderhoek met speelgoed, luisterboeken én natuurlijk een heleboel kinderboeken. Blader je mee?

Libris.nl/waanders
 

Langs bij Kikker

Het Kinderboekenmuseum in Den Haag is écht een favorietje bij kinderen. Want hoe geweldig als je geliefde boekfiguren tot leven komen. De kinderboekenbeesten wachten al bij het dieren ABC. Of stap in de wereld van Kikker. De tentoonstellingen zijn altijd lekker interactief en zitten vol herkenbare verhalen. Aanrader!

kinderboekenmuseum.nl

 

Speciaal voor de lezers van Kek Mama selecteerde Kidsproof.nl een heleboel winterse uitjes. Leuk! Kidsproof.nl is dé inspiratiesite voor gezinsuitjes en kinderactiviteiten in Nederland. De site is handig ingedeeld per regio, zo ontdek je makkelijk welke binnenspeeltuinen, skibanen en pannenkoekenrestaurants (en natuurlijk nog véél meer) er allemaal in de buurt zijn. Fijne winter.