Apeldoorn met kinderen: dit is er te zien en te doen

11.02.2019 13:26
Apeldoorn uitjes kinderen Beeld: Shutterstock

Apeldoorn staat bekend om de Apenheul en Pretpark Julianatoren, maar er is daarnaast nog veel meer te doen voor kinderen.

Wij zetten de leukste uitjes voor je op een rij.
 

Paleis Het Loo

Is je kind een ridder of prinses in de dop, dan moet je een bezoek brengen aan één van de leukste kastelen van ons land: Paleis Het Loo. Het wordt op dit moment verbouwd, maar alleen al rondlopen in de tuinen is de moeite waard. Ook worden er in het zomerseizoen verschillende activiteiten georganiseerd, zoals de Prinsen & Prinsessendagen. Op dinsdag en woensdag kan je kind zich laten schminken, een eigen kroon versieren en plaatsnemen op de koninklijke kroon.

 

Apenheul

Maki’s, gorilla’s, orang oetans: bij de Apenheul ontmoet je ze allemaal. In dit mooie, groene dierenpark loopt meer dan de helft van de apen los tussen de bezoekers rond. Let op je tas dus! Kinderen kunnen zich als aap uitleven in het Na-aaphuis, er is een jungledoolhof en een mooie grote speeltuin. Ook leuk: de medewerkers geven elke dag presentaties, bijvoorbeeld hoe ze de apen voeren.
De Apenheul is vanaf 30 maart weer geopend.

 

Lees ook:
7x de leukste uitjes als je met kinderen in Nijmegen bent >

 

Wandelroutes

Apeldoorn ligt dichtbij de Veluwe, dus natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Staatsbosbeheer heeft allerlei leuke wandelroutes op de Veluwe uitgezet, ook speciaal voor kinderen. Een aanrader is ook Stadspark Berg en Bos, waar je een uitkijktoren kunt beklimmen en kinderen ’s zomers hun lol op kunnen in een waterspeeltuin. 

 

Pretpark Julianatoren

Vanaf 19 april kunnen kinderen weer hun lol op bij één van de leukste pretparken van ons land: Julianatoren. Met meer dan zestig attracties en spectaculaire shows is het een heerlijk dagje uit voor het hele gezin. Tijdens weekenden en schoolvakanties is er de speciale parkshow ‘Het Goud van het Wilde Westen’ te zien en sluiten Jull en Julia de dag af met een swingend feest.

 

Klimbos

Ons land kent verschillende leuke klimbossen en één daarvan ligt in Apeldoorn. Je vindt bij Klimbos Veluwe maar liefst tien verschillende klimavonturen en zo’n 90 verschillende overgangen. Je kunt laag bij de grond blijven, op zo’n 2 meter, maar ook de hoogte opzoeken: 18 meter. Voor kinderen vanaf 7 jaar is er een speciaal Junior Klimbos.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >